Ieri, cei 39 de proxeneţi arestaţi în ceea ce presa argeşeană a numit Dosarul „Loverboy” au fost aduşi din nou la Curtea de Apel Piteşti. Inculpaţii au contestat arestarea preventivă, iar magistraţii curţii piteştene urmează să ia o decizie. Astfel de cereri au mai fost analizate şi luna trecută de Tribunalul Argeş, care le-a respins ca fiind neîntemeiate.
Ştiind că urmau să apară la instanţă, rude şi prieteni de-ai împricinaţilor au venit la Curtea de Apel pentru a-i vedea măcar câteva secunde înainte de a fi duşi în sala de judecată. Pentru a nu se înregistra incidente nedorite, dubele arestului au fost însoţite de mascaţi ai Serviciului Acţiuni Speciale, care au format un cordon de protecţie. La închiderea ediţiei judecătorii încă îi audiau pe inculpaţi.
Vă reamintim că, pe 19 iunie, poliţişti de combatere a criminalităţii organizate şi procurori DIICOT Piteşti au efectuat 71 de percheziţii domiciliare în Argeş, Prahova, Dâmboviţa şi Bucureşti, pentru destructurarea a patru grupări infracţionale organizate specializate în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani care acţionau pe relaţia România, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Belgia, Elveţia, Germania, Cehia şi Spania. În Argeş, descinderile au avut loc în blocurile L din nordul municipiului, la blocul Coremi şi la blocurile G1 şi D2 din cartierul Războieni, precum şi în cartierul Vişoi din Câmpulung, fiind ridicaţi 52 de suspecţi. Unul dintre cei mai cunoscuţi dintre ei este piteşteanul Marius Alexandru, de 47 de ani, zis Vader sau Naşul.
Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2009, membrii celor patru grupări ar fi recrutat prin inducere în eroare sau ar fi determinat mai multe tinere să practice prostituţia în Elveţia, Germania, Marea Britanie, Belgia, Cehia şi Spania (zona Ibiza). Banii obţinuţi astfel ar fi fost folosiţi la cumpărarea de bunuri pe numele membrilor grupărilor sau pe numele unor persoane din anturajul acestora. Din cercetări a rezultat că indivizii ar fi obţinut importante sume de bani, doar prin transferuri bancare încasând circa 5.000.000 euro.
Acţiunea a avut caracter transnaţional, fiind implicate instituţii judiciare europene precum Eurojust şi Europol, iar simultan cu descinderile din România au avut loc 20 de percheziţii în Marea Britanie, Belgia, Elveţia şi Cehia. Cu acest prilej au fost ridicate sumele de 151.910 euro, 170.483 lei, 30.100 franci elveţieni, 720 dolari americani, 3.800 coroane suedeze, 24 laptopuri, 92 de smartphoneuri, nouă tablete, 500 grame bijuterii de aur, un grinder, un pistol cu aer comprimat şi patru cartuşe de carabină deţinute ilegal, precum şi 34 ceasuri de lux în valoare totală de circa 210.000 euro. De asemenea, a fost instituit sechestru asigurător pe două terenuri estimate la circa 100.000 euro, opt autoturisme de lux estimate la 200.000 euro şi opt imobile evaluate la 1.200.000 euro.
„Am stat toţi, aveam închiriate mai multe camere din acelaşi imobil, în Antwerp. Dragoş, Claudiu şi Flavius ne duceau pe rând, pe noi fetele, la vitrine, unde stăteam de la ora 19.30 până dimineaţa următoare, la ora opt. Uneori ne întorceam cu trenul acasă, deoarece băieţii consumau droguri şi uitau să vină să ne ia de la vitrină”, le-a declarat procurorilor DIICOT una dintre victime.