După o pauză de trei ani, Piteştiul are din nou echipă în prima ligă. Voleibalistele de la SCM Piteşti au promovat după ce au obţinut, duminică, la Timişoara, trei victorii din tot atâtea partide. Echipa pregătită de Paul Bogdan a învins cu 3-2 pe CSU Galaţi, cu 3-0 la seturi pe Agroland Timişoara, gazda întrecerii, şi tot cu 3-0 pe CSU Timişoara. Alături de SCM Piteşti în prima divizie a mai promovat şi CSU Galaţi.
Pasiunea pentru volei, dorinţa arzătoare de victorie şi unitatea grupului au făcut din SCM Piteşti o formaţie redutabilă. Niciun adversar nu le-a putut face faţă pe Bega voleibalistelor care alcătuiesc cu succes echipa din Piteşti.
Să nu uităm că elevele lui Paul Bogdan au avut evoluţii de la foarte bune în sus şi în sezonul regulat. Parcursul de excepţie al piteştencelor în campionat a adus pe SCM Piteşti, cu fiecare etapă, mai aproape de turneul de promovare. Iar ce a urmat se ştie deja.
Meritul este comun, al jucătoarelor, al staffului tehnic şi al conducerii clubului, pe de o parte, al autorităţilor locale care au sprijinit financiar echipa, pe de altă parte. O bilă albă în plus îi acordăm directorului sportiv al clubului, Sorin Ploscaru, un om căruia îi place voleiul de-o viaţă şi care a crezut şi s-a zbătut de la bun început pentru acest proiect, pe care, pe bună dreptate, îl putem considera de relansare a voleiului feminin piteştean.
Weekendul trecut a fost de foc pentru echipa de volei a Piteştiului. Cele mai emoţionate au fost, fireşte, sportivele, care au trăit la intensitate maximă jocurile şi s-au mobilizat exemplar reuşind să aducă o bucurie imensă în inimile suporterilor.
„Am crezut în noi”
Cât de greu sau de uşor a fost la turneul final şi ce înseamnă această promovare pentru elevele lui Paul Bogdan ne-a spus ieri una dintre performere, Mihaela Ilina, componentă de bază în angrenajul echipei de volei SCM Piteşti. Pentru tânăra în vârstă de 26 de ani, originară din Piteşti, promovarea este un vis împlinit, mai ales că aceasta a făcut parte şi din vechea echipă de volei a Piteştiului, care a murit în urmă cu câţiva ani. „Drumul a fost greu, dar roadele sunt dulci. Cel mai dificil meci a fost cu CSU Galaţi, pe care l-am câştigat cu 3-2. Ne-am pregătit foarte bine pentru acel duel pentru că ştiam ce ne aşteaptă, adversarele având în componenţă sportive cu mare experienţă competiţională. Dar după ce gălăţencele au crezut că ne pot învinge, conducând cu cinci puncte în ultimul set, ne-am revenit şi am luat 9 puncte consecutiv. Atuul nostru cred că au fost concentrarea şi mobilizarea. Am crezut în noi mai mult decât oricine altcineva şi atunci când ambiţia este maximă, poţi trece peste orice obstacol. Mulţumim şi inimosului public care a fost alături de noi. Ne-a încurajat tot timpul. Daţi-mi voie să mulţumesc pe această cale şi familiei mele, şi prietenului meu, Alin, care m-au susţinut în cele mai grele momente. Pentru că ele au existat, sunt iminente”, ne-a declarat Mihaela Ilina. O sportivă care a făcut primii paşi în acest sport, atenţie, la 14 ani. S-a îndrăgostit de volei datorită surorii sale, care era pe vremea aceea la echipa de junioare a Argeş Volei: „Sora mea Georgiana era junioară a echipei de volei din Piteşti. A decis să renunţe la volei, însă m-am apucat eu. La 14 ani mi-am început aventura în sport şi pot spune că am reuşit să le prind din urmă pe colegele mele care erau mult mai avansate la vremea aceea. Am reuşit să am evoluţii bune şi încetul cu încetul am ajuns la forma sportivă dorită. După desfiinţarea echipei Argeş Volei, am plecat la Craiova, iar anul trecut am revenit acasă. Mă bucur că am reuşit să-mi îndeplinesc marele vis. Înainte de cele trei meciuri de la Timişoara, domnul antrenor ne-a spus să ne concentrăm şi să jucăm ceea ce ştim, pentru că dânsul are încredere în noi. Aceste cuvinte au însemnat totul pentru noi. Sper să facem o figură frumoasă în divizia A”, a mai punctat tânăra sportivă.
Vi le reamintim pe minunatele fete care au dus voleiul piteştean din nou în elită: Ionela Dobra, Cristina Zanfir, Bojana Bucevac, Ecaterina Ghiţă (Iasmin Constantin), Florina Pralea, Mihaela Ilina, Mihaela Panfil, Denisa Mocar, Ana Tănăsescu, Oana Popa şi Antonia Munteanu. Antrenori: Paul Bogdan şi Elena Bontaş.
Monica CRISTEA