Se anunța o zi liniștită pentru conducerea municipalității. După întrunirile comisiilor din Consiliul local, părea că votarea bugetului localității va fi o simplă formalitate dupa impresia pe care au dat-o cei doi viceprimari, la conferința de presă de azi dimineața. S-a subliniat ideea că, spre binele orașului, între consilierii locali există un consens pentru concretizarea marilor proiecte ale urbei.
Așa au și stat lucrurile în cursul ședinței Consiliului local care a început la ora 15. Până la un moment dat. Totul a decurs firesc cu discuții constructive la fiecare proiect de hotărâre. Ba chiar atmosfera era plăcută și aleșii locali făceau schimb de amabilități. Numai că tensiunea a început sa crească atunci când s-a trecut la votarea bugetelor unor instituții. Câteva contre s-au auzit pe tema unui pian necesar la Filarmonică, pe care liberalii îl cred prea scump pentru a fi achiziționat. În final s-au convins că un astfel de instrument nu va fi cumpărat pentru un an sau doi ci pentru…20 de ani.
Următorul subiect de discuție a fost bugetul Centrului Cultural, instituția având în plan achiziții de aparatură electronică. Analizând lista, din tabăra PNL s-au făcut auzite voci care au reclamat prețul prea mare, supradimensionat la care au fost calculate dispozitivele respective. Ba mai mult, din partea PNL s-a conturat ideea că de fapt Centrul Cultural Pitești intenționează să înființeze un post de televiziune! Prezentă la ședință, Carmen Salub, director al instituției aflate în subordinea Consiliului local, și-a apărat „cauza” invocând faptul că în comisia aleșilor locali, proiectul ar fi fost avizat cu un „scor” de 3-2! A intervenit și primarul urmând un schimb de replici între el și tabăra PNL-USR. Discuție aprigă pe ton ridicat.
La un moment dat Cristian Gentea a surprins auditoriul. „Va rog să mă scuzați, întrerupem ședința, nu mă simt bine…” Alesul piteștenilor s-a ridicat brusc de pe scaun, a traversat sala și a ieșit, retrăgându-se în biroul său. Cei câțiva medici care sunt și consilieri locali, indiferent de partidul din care fac parte, într-un gest de solidaritate, s-au mobilizat îndată și au ieșit și ei, mergând după edil pentru a-l ajuta în caz de nevoie. Din fericire nu a fost însă cazul.
Dupa aproximativ 5 minute, primarul a ieșit din biroul său dar a mai stat câteva minute afară la aer și pe coridorul din fața sălii mari a primăriei. A intrat înapoi în sală și a mai discutat cu consilierii social-democrați. Cu toții au observat însă că primarul își masează deseori fruntea vădindu-se o stare nu prea bună pe care o resimte. Între timp toți consilierii locali s-au întors la locurile lor și ședința s-a reluat. Conștienți că discuțiile contradictorii, încrâncenarea și tensiunea sunt inutile și nu fac bine nimănui, ședința a continuat cu toți aleșii vorbind pe un ton scăzut, amical la prima vedere, conștienți că totuși nu este o înfruntare „pe viață și pe moarte” ci împlinirea unei meniri a fiecărui ales, aceea de a discuta cu calm și argumente proiectele orașului spre binele cetățenilor.