Primarul de la Călinești o mângâia în zone intime și o săruta pe tânăra angajată.
Noi informații au ieșit la iveală în cazul primarului de la Călinești acuzat de folosire abuzivă a funcţiei în scopul favorurilor sexuale. Conform rechizitoriului oficial, Mihai Georgescu a presat-o, în mod repetat, să întrețină relații sexuale cu el. Și nu numai verbal! Acesta ar fi mângâiat-o pe sâni și în zonele intime, sărutând-o pe buze. Toate acestea ar fi avut loc chiar în sediul Primăriei Călinești.
Pe înregistrare se aude cum primarul o sărută de mai multe ori pe tânără: ”Nu, nu, nu! Staţi aşa! Ă, pe mine dacă m-aţi angajat pentru asta, eu mai bine îmi bag demisia. Răspunsul inculpatului este: Nu te-am angajat pentru asta. Vreau să te ajut să iei BAC-ul, să te promovez, să-ţi iei altceva. (…) E, mai analizează tu aşa că va fi bine. Ce crezi tu că realizezi în viaţă, dacă…cum să ajungi să culegi. Fă-o şi tu să fie…gândeşte-te şi la cariera ta. (…) Şi nu te stresez. O dată nu ştiu când”, se spune în rechizitoriu.
În altă înregistrare, Mihai Georgescu recunoaște că ar fi procedat în acest fel și în trecut, cu alte femei: ”Fiecare îşi găseşte pe cineva. Tu trebuie să te gândeşti ce vrei. „Mă, vreau să-mi fie bine? Bun, mă culc cu unu, da’…doar de dragu’ de a mă culca sau mai am şi alte…să-mi fac şi eu o carieră, să-mi fac un viitor?!” Nu vreau să fii stresată, eu nu am stresat pe nimeni şi nu. (…) Eu îţi spun că vreau să îmi fac să îmi fie bine şi mie, şi vreau să îţi fac să-ţi fie bine şi pentru tine. Şi cu siguranţă fac pentru că am făcut pentru foarte multe. Pot să fac şi pentru tine. Tu ştii mai bine ce vrei de la viaţă. Eu am considerat că e bine să vorbim”.
După ultima întâlnire pe care au avut-o, tânăra nu s-a mai întâlnit cu primarul, demisionând pe data de 9 iunie.
”Este de precizat că funcţia de angajat în cadrul Cabinetului primarului, promisă de inculpat persoanei vătămate dacă aceasta întreţinea raporturi sexuale cu inculpatul, există, fiind prevăzută la art. 158 din O.U.G. privind Codul administrativ: Primarii şi viceprimarii comunelor, ai oraşelor, ai municipiilor şi ai sectoarelor municipiului Bucureşti pot înfiinţa, în limita numărului maxim de posturi aprobate, cabinetul primarului, respectiv al viceprimarului, în condiţiile prevăzute de partea a VI-a titlul III capitolul II.
Modalitatea de numire a personalului în cadrul cabinetului primarului ţine de voinţa exclusivă a primarului. Astfel, la art. 548 alin. 1 din acelaşi act normativ se stipulează: Personalul din cadrul cabinetului, respectiv cancelariei este numit sau eliberat din funcţie doar pe baza propunerii persoanelor prevăzute la art. 544 alin. 1 (n.n. primar)”, este specificat în rechizitoriu.