# Renault cere 1,45 milioane euro pe Baza Sportivă de la Ştefăneşti.
În urma articolului de ieri, referitor la starea deplorabilă în care se află Baza Sportivă de la Ştefăneşti, am fost contactaţi de reprezentanţi ai primăriei pentru a ne informa despre unul din marile proiecte ale primăriţei Ioana Jenica Dumitru: aducerea în proprietatea Consiliului Local a Bazei Sportive, dar şi a fostei creşe de pe raza localităţii.
Potrivit unei informări oficiale, Ioana Jenica Dumitru a anunţat Consiliul Local că grupul francez şi-a exprimat acordul de a vinde imobilele respective, valoarea stabilită în urma evaluării fiind de 1,45 milioane euro pentru baza sportivă, respectiv 260.000 euro creşa.
Urmează negocierile
„În cursul acestei luni, va avea loc o nouă rundă de discuţii cu cei de la Renault, în speranţa că vor mai lăsa din preţ. Am pus în dezbatere publică achiziţionarea celor două obiective, majoritatea celor care au răspuns solicitării noastre au răspuns pozitiv. Baza sportivă este un brand pentru Ştefăneşti. Intenţionăm să înfiinţăm şi pe lângă CL un club sportiv, fiindcă avem copii talentaţi. CL trebuie să aprobe, prin hotărâre, achiziţionarea celor două obiective. Asta se va întâmpla la începutul anului viitor. Sperăm ca Renault să scadă semnficativ din preţ.” – a spus Ioana Jenica Dumitru.
„În prezent, la Ştefăneşti, activitatea sportivă este aproape inexistentă, deşi oraşul are un potenţial extrem de ridicat. De asemenea, suntem datori părinţilor să le asigurăm pentru copiii lor o creşă unde să-i lase în siguranţă şi fără nicio teamăRecuperarea bazei sportive şi a creşei reprezintă pentru noi, ca autoritate publică locală, o obligaţie şi, în acelaşi timp, o datorie morală faţă de cetăţenii acestui oraş. Să nu mai permitem pierderea niciunuia dintre ele, aşa cum s-a întâmplat cu fosta uzină electrică şi cu observatorul astronomic, plus câteva anexe de pe domeniile Brătienilor de la Florica, al căror preţ de 100.000 de euro a fost derizoriu faţa de valoarea lor de patrimoniu.” – a adăugat primăriţa.
Baza sportivă la care se face referire a fost una remarcabilă în judeţ, Ştefăneştiul fiind unul dintre oraşele bine cotate în calendarul competiţional.
Acordul Renault
În scrisoarea grupului Renault către Primăria Ştefăneşti, reprezentanţii Renault România precizează că, în conformitate cu Legea Educaţiei fizice şi sportului şi cu Contractul Colectiv de Muncă încheiat la nivelul Societăţii, exista obligaţia de păstrare a destinaţiei de Baza Sportivă a Imobilului, respectiv de utilizare pentru activităţi sportive de către Sindicatul Automobile Dacia
„Vă propunem să demarăm discuţiile pe această temă, prin organizarea unei reuniuni în perioada imediat următoare, la o dată pe care o vom stabili de comun acord.” – au transmis cei de la Renault.
2 Comentarii
Ioan
Un răspuns penibil…dacă erau interesați sa facă sport…Sindicatul Automobile Dacia nu lasă Baza sportiva sa ajungă în halul în care este….Renault a primit de la Statul Roman miliarde de euro:scutiri de impozite/ajutoare de stat/concesiune de terenuri-vezi Titu/Automobile Dacia preluată la preț de bacsis: 50 milioane dolari un patrimoniu de minim 1,5-2 miliarde dolari/forța de muncă educata, etc… Pe de alta parte…eroul local…Constantin Stroe…atunci când a fost vândută Automobile Dacia ar fi trebuit sa nu includă în privatizare aceasta baza sportiva…trebuia transferată prin FPS la Primăria Stefanesti…în 1999 și nu mai trebuia acum sa se caciuleasca la străini pentru a dobândi ceea ce i se cuvenea de drept…dar…dehhh…noi ne-am vândut și sufletul strainilor…nu numai patrimoniul național….Vae victis!
Boni
Foarte corect! Aro nu a putut fi vândută deoarece era un ,,automobil românesc original” (ARO) care învingea în concursuri pe cele vestice și nu a prezentat interes pentru străini iar unii români s-au transformat în preș.