# Cornel Ionică anunţă că, la elaborarea bugetului pe 2020, ia în calcul bani pentru cumpărarea terenului
Aşa cum v-am informat, anul trecut, în mai, administraţia locală a fost nevoită să pună în posesie, în urma unei hotărâri judecătoreşti, un teren situat pe suprafaţa de joc a bazei sportive de tradiţie „Aripi”. Pentru a nu risca afectarea activităţii la aceasta, Consiliul Local a înfiinţat o comisie de negociere cu noii proprietari, iar soluţia la care s-a ajuns este aceea ca administraţia locală să cumpere terenul, pentru a păstra baza sportivă intactă.
Negocierile au fost blocate la un moment dat deoarece proprietarii aşteaptau emiterea titlului de proprietate pentru respectivul teren (de către Comisia Judeţeană de Fond Funciar Argeş). Ei bine, titlul a fost emis de curând, după cum ne-a informat primarul Cornel Ionică. „În decembrie s-a reuşit, în sfârşit, eliberarea titlului de proprietate, deci negocierile pot fi reluate. Până acum au fost sărbători. Deocamdată avem unele neînţelegeri legate de suma solicitată de către proprietari în raport cu ce oferim noi. Oricum, vom face tot ce depinde de noi pentru ca baza sportivă să rămână întreagă. În bugetul pentru anul 2020 vom prinde banii necesari pentru rezolvarea problemei!”, ne-a declarat Cornel Ionică.
Evaluare
Expertul angajat de Primăria Piteşti pentru a evalua preţul terenului de la „Aripi” Piteşti, retrocedat către trei persoane pe 14 mai, a terminat raportul de evaluare în luna iunie. Terenul pe care s-au format zeci de mari fotbalişti ai Argeşului a fost evaluat la 95 euro/mp, adică aproape 236.000 euro pentru 2.438 mp. Iniţial, proprietarii au cerut municipalităţii nu mai puţin de 700.000 euro, preţul scăzând ulterior până la 300.000 euro. Reamintim că pe 14 mai 2019, după mai bine de opt ani de procese, trei moştenitori care au venit cu documente de proprietate din 1936 au fost puşi în posesie. Printre marii fotbalişti ai Argeşului care s-au format la baza sportivă a fostului Club „Aripi” Piteşti, în prezent Liceul cu Program Sportiv „Viitorul”, se numără Costel Gâlcă, Jean Barbu, Jean Vlădoiu, Dani Coman, Gabriel Amărăzeanu sau Vali Năstase. Noii proprietari îi lasă deocamdată pe fotbalişti să se pregătească pe terenul retrocedat.
2 Comentarii
Ioan
Sa le mulțumească asa-zișilor „judecatori” care au hotărât acest furt din patrimoniul public în contextul în care trebuia sa se decidă compensarea în bani prin ANRP și nu restituirea în natura…. dar dehhh…e greu cu „interesul” poarta fesul…sa aflam și NOI…comunitatea… numele judecătorilor care au comis acest abuz pentru..a le arata cum se cuvine „simpatia” pe care o merita…acești judecători trebuie judecați pentru abuz în serviciu și…la pușcărie.. după fapta și…răsplată.
În 1936 acest teren era…extravilan…la 1-2 km de orașul Pitești…foștii proprietari sa primească echivalentul pentru…teren arabil în extravilan…restul este…hoție!
Cristi
Acolo era mlastina. Indoielnica autenticitatea actelor (1936) …