# Plus biciclete de închiriat, o faleză circulabilă, atractivă şi două noi parcuri
# Precedentul este unul favorabil, aşadar… le dăm credit?
A fost iniţiat proiectul de management integrat al traficului care are în vedere: gestionarea parcărilor (inclusiv cu panouri de informare la intrarea în oraş privind numărul de locuri disponibile şi poziţionarea acestora), montarea de semafoare inteligente (cu senzori în asfalt care depistează traficul rutier), culegerea de informaţii în timp real cu ajutorul sateliţilor şi generarea unei baze de date GIS etc, montarea de camere video pentru supravegherea celor mai importante artere de circulaţie din oraş etc.
Peste 100 milioane lei este valoarea la care se ridică toate măsurile prevăzute deja în studiul de fezabilitate aprobat de Consiliul Local.
Închiriere de biciclete
În multe ţări occidentale, pistele de biciclete sunt foarte puternic dezvoltate, permiţând o mobilitate excelentă în orice zonă a oraşelor. De asemenea, în unele localităţi funcţionează aşa-numitul sistem de bike-sharing (închiriere de biciclete) pe care şi municipalitatea din Piteşti vrea să îl implementeze. 3,9 milioane lei costă proiectul care, pe lângă achiziţionarea de biciclete, înfiinţarea unui dispecerat şi a unui sistem de taxare va include şi amenajarea de noi trasee pentru biciclişti. O problemă este conectarea traseelor între ele, în special din cauza reliefului Piteştiului (oraş care este dispus în terase, pe dealuri, iar străzile sunt înguste).
Promenada Argeşului
În corelare cu informaţiile de mai sus, vestea bună este că şi proiectul numit „Promenada Argeşului” despre care se discută de câţiva ani a fost aprobat de Consiliul Local din punct de vedere al studiului de fezabilitate. Proiectul prevede amenajarea de piste de biciclete, alei pietonale, sistem de iluminat public şi montarea de mobilier urban de-a lungul falezei râului Argeş, de la Parcul „Lunca Argeşului” până la baza de agrement din Prundu. 8 milioane lei este valoarea proiectului care va fi finanţat din fonduri europene şi este îndelung aşteptat de mulţi piteşteni. În prezent, faleza Argeşului arată deplorabil, pe alocuri fiind invadată de gunoaie aruncate la întâmplare. În plus, nici din punct de vedere al siguranţei nu sunt întrunite condiţiile necesare unei plimbări liniştite…
Precedent favorabil
Primăria Piteşti are un precedent favorabil: toate proiectele incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană iniţiat în precedentul exerciţiu financiar european au fost duse la capăt fără penalităţi întârzieri. Este vorba despre construcţia unui pasaj rutier la Podul Viilor, amenajarea Parcului „Lunca Argeşului” şi modernizarea Parcului „Ştrand”, reabilitarea urbană (alei, străzi, locuri de parcare etc.) pe circa 40 de hectare, repararea străzilor Lânăriei, Târgul din Vale şi Costache Negri, construcţia sediului Filarmonicii şi extinderea şi modernizarea Şcolii „Matei Basarab” din Găvana.
2 Comentarii
Anonim
Să se termine cu această scuză mincinoasă,anume că Piteștiul are străzi înguste.Piteștiul este un oraș nou ,modern ,cu străzi drepte și bulevarde largi.Păi dacă Piteștiul are străzi înguste,ce să mai zicem de Craiova,Sibiu și altele?
Bujie
Mda… Parcările de la Trivale și de lângă Poliție sunt blocate la intrare de mașini trase sub semnele de „interzis oprirea”… NICIODATĂ n-am vazut politia locală să-i „deranjeze” pe mitocani!