Prima şcoală de scrimă din Argeş îşi deschide porţile la Piteşti şi Mioveni. Proiectul a fost lansat, vinerea trecută, de preşedinta Cătălina Frîntură, în compania unuia dintre antrenori, Andrei Cătălin Neguţ.
La conferinţa găzduită de Biblioteca Judeţeană, reprezentanţi ai Primăriei Piteşti şi CJ Argeş şi-au anunţat intenţia de a sprijini clubul privat care promovează nobilul sport în rândul elevilor din judeţ.
Afiliată Federaţiei
„Încă din copilărie am iubit acest sport nobil şi curat care dezvoltă inteligenţa, perspicacitatea, fiind plin de eleganţă şi lipsit de violenţă. Acum un an, când am văzut rezultatele românilor care au eclipsat la Jocurile Olimpice, precum şi la Campionatele Mondiale şi European – atât la seniori, cât şi la juniori şi cadeţi – mi-am dorit să dezvolt acest sport şi în judeţul nostru, unde nu a existat niciodată, mai ales că, mai nou, a fost introdus şi în programa şcolară, pentru clasele V-VIII. În urma discuţiei cu Mihai Covaliu, preşedintele de atunci al Federaţiei Române de Scrimă, am primit sfaturi utile şi încurajări, iar astăzi suntem susţinuţi şi de actualul preşedinte, Laura Badea”, a declarat în faţa jurnaliştilor preşedinta asociaţiei sportive, Cătălina Frîntură.
Asociaţia Club Sportiv „Spadasinii argeşeni”, sub aripa căreia fiinţează şcoala de scrimă din Argeş, este afiliată Federaţiei de resort, iar elevii vor avea antrenori de la Bucureşti.
Anul şcolar de scrimă începe la 11 ianuarie 2018. Înscrierile la clubul sportiv din Argeş au început deja (costă 120 lei/an, plus o taxă de 20 lei).
Pentru a recruta elevi, caravana Federaţiei Române de Scrimă poposeşte, mâine, la Piteşti (ora 11 – Şcoala „I.L. Caragiale”) şi la Mioveni (ora 15 – sala de sport a Şcolii „Liviu Rebreanu”).
Reprezentanţii federaţiei vor veni însoţiţi de 11 cadeţi şi juniori şi de un senior, invitată specială fiind Loredana Dinu, una dintre cele patru componente ale echipei feminine de spadă de la Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016 (medaliată cu aur).
Scrima se poate începe de la 7 ani, vârsta ideală fiind 10 ani. Se fac două-trei antrenamente săptămânal, cu şedinţe de maximum o oră şi jumătate. Echipamentul sportiv costă aproximativ 500 euro şi se achiziţionează treptat (pentru începători este pus la dispoziţie de club). O medalie de aur la Jocurile Olimpice este răsplătită cu 100.000 euro. O medalie de la Campionatul European sau Mondial se plăteşte bine, chiar dacă e câştigată la cadeţi de 14-15 ani.
Un Comentariu
Anonim
Felicitari! Un sport frumos care nu prezinta pericol de accidente.Dezvolta fizicul si psihicul.Dezvolta inteligenta si rabdarea.Solicita intregul organism.Vor fi antrenati de cei mai buni campioni din Romania.