Ziua mondială a asistenţei sociale şi ziua internaţională a copiilor străzii au fost marcate „la pachet”, în cadrul unui seminar organizat de DGASPC Argeş, în parteneriat cu Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România – Sucursala Argeş şi Asociaţia „Sfinţii Spiridon şi Irina”.
O zi cu atâtea semnificaţii ne-a oferit prilejul să aflăm, bunăoară, că Piteştiul are, în evidenţele autorităţilor, (doar) opt copii ai străzii, trei dintre aceştia fiind argeşeni, restul provenind din alte judeţe.
La evenimentul găzduit în sala de şedinţă a Consiliului Judeţean Argeş au participat reprezentanţi ai autorităţilor, instituţiilor publice şi ai ONG-urilor, specialişti din domeniile asistenţă socială şi protecţia copilului, educaţie şi sănătate.
Asistenţii sociali din Argeş sunt insuficienţi în raport cu numărul mare de cazuri de care aceştia se ocupă şi nu toţi nu au pregătirea necesară în acest domeniu. Aproximativ 200 sunt membri ai Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România – Filiala Argeş.
Normele legale prevăd ca un asistent social să se ocupe de 300 de beneficiari. Teoria ca teoria, practica ne… omoară. În viaţa… reală, volumul lor de muncă este uriaş; „încărcătura” unui asistent social este chiar şi de zece ori mai mare, când acesta prestează în cadrul comunităţilor sărace din judeţ.
Fototext: Mirela NEAGOE