„Culoarea cerului în ziua în care mama ne-a abandonat în spital era de o puritate azurie. În acea zi, o lumină proaspătă, cu reflexii aurii, inunda pătuțul în care eu, împreună cu fratele meu geamăn gânguream. Urma să aflu mai târziu asta, de la mama adoptivă, care ne-a luat în casa ei și care, alături de tata, așa cum îi spuneam noi, aveau să ne fie părinți până la șapte ani. La vârsta când ceilalți copii sunt duși de părinți de mână la școală, noi, eu și fratele meu, am primt vestea că urma să ne întoarcem la centrul de plasament. Mama adoptivă paralizase la aflarea veștii că tata a murit… și iată-ne din nou, în vâltoarea unui destin pe care, cu mintea noastră de copii, nu știam cum să-l numim”, le povestește internauților Andrei Cosmin Neleț, acum student la Facultatea de Jandarmi din cadrul Academiei de Poliție, tânărul crescând, împreună cu fratele său geamăn, la Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung.
Povestea lui Andrei a fost postată pe pagina pe facebook a Jandarmeriei Române. Tragica întâmplare nu i-a doborât pe gemenii aflați la cotitură de destin, ci i-a motivat. La Complexul din Câmpulung, unde au fost repartizați, cei doi frați s-au simțit ca într-o mare familie. «Ceilalți copii îmi spuneau „părintele”, pentru că eram pasionat de religie și pentru că, de fiecare dată când aveau nevoie de ajutor la teme, îi îndrumam. Când a venit vremea să alegem calea de urmat, am ales fără să ezit. Am mers la seminarul de la Câmpulung. Au urmat patru ani frumoși în care l-am descoperit pe Dumnezeu. Am absolvit Seminarul Teologic, iar la examenul de bacalaureat am reușit să promovez cu nota 9,55. Apoi am fost atras de cariera militară și am fost admis la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, visul de a deveni ofițer de jandarmi începând să prindă contur», istorisește Andrei pe pagina de Facebook menționată.
Tânărul care va urma o carieră militară își dorește cu ardoare să își împlinească, peste câțiva ani, încă un vis. După ce va deveni ofițer, Andrei va încerca să îi ajute pe copiii din orfelinate, realizând pentru ei un program social care pune accent pe educație. Fratele său geamăn a devenit bucătar.
În acest an, alți doi tineri care beneficiază de serviciile DGASPC Argeș vor să urmeze o carieră militară. Este vorba despre doi băieți de la CTF „Casa Noastră” Pitești. Licențiat ca arbitru, Marius V. s-a înscris la Școala Militară de Subofițeri din Drăgășani, iar Sebastian G., elev în clasa a XII-a, se pregătește intens pentru admiterea la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Jandarmi. Baftă!