Posibilul viitor Președinte al României, întâlnire secretă la Pitești.
Mircea Geoană va veni vineri, pe 12 aprilie, la Pitești pentru a se întâlni cu mai multe persoane importante din județul Argeș. Întâlnirea va avea loc la sediul Bibliotecii Județene și cel mai probabil tema de discuția va fi una electorală.
Evenimentul este ținut secret momentan, doar invitații speciali având acces la informații.
Deși nu a confirmat niciodată în mod oficial candidatura la Președinția României, Mircea Geoană se află în topul alegătorilor.
Recent, întrebat cum se raportează la PSD-ul condus de Marcel Ciolacu, Mircea Geoană, fost președinte al PSD, a spus că are în continuare „o afecţiune puternică pentru electoratul” acestui partid și că el nu se „dezice” de ce a făcut în viața sa.
Întrebat dacă ar accepta să fie candidatul susţinut de alianţa PSD-PNL în cazul în care va candida la alegerile prezidenţiale, Geoană a spus că „e problema” liderilor coaliției de guverenare „ce calcule îşi fac”.
„Văd că anunţă candidaţi comuni, nu ştiu ce au făcut, ca şi la Bucureşti, candidaţi comuni – e problema dânşilor. Eu cred că pe români îi interesează mai puţin jocul politic, eu cred ei fac o greşeală încercând să dea sentimentul că vor să închidă jocul. Ăsta e sentimentul pe care eu ca cetăţean îl simt şi nu ca şef la NATO. Eu simt că ei parcă încearcă să blocheze jocul, să spună suntem noi şi doar noi şi numai noi şi fără noi nu se poate. Se poate şi fără dânşii. Nu pot anticipa ce se decide după locale, probabil că trebuie să se hotărască şi dânşii. Niciodată în istoria post-decembristă nu am avut o situaţie în care cu cinci luni înainte de prezidenţiale să nu ştii candidaţii marilor partide din România”, a răspuns Mircea Geoană.
Mircea Geoană – candidat independent la alegerile prezidențiale din 2024. Această ipoteză se subînțelege din textul cărții “Bătălia pentru Viitorul României – Gândurile unui român la vârful NATO”.
“România se află într-un moment mai periculos decât alte naţiuni, în plin cerc vicios al neputinţelor şi al corupţiei de acasă faţă de diferenţele de nivel economic şi de calitate a serviciilor publice din Occident. Nici un lider politic şi nici un factor de influenţă economică sau culturală nu au ştiut sau nu au putut să scoată România din acest cerc vicios”, afirmă Mircea Geoană în cartea sa.
El spune că “toţi preşedinţii postdecembrişti au continuat să reprezinte şi să depindă de partidele pe care le conduseseră până la data depunerii jurământului” și că “preşedinţii de până acum nu au reuşit să unească naţiunea în jurul unor obiective interne şi externe importante”. Ipoteza candidaturii lui Geoană ca independent reiese și dintr-un fragment din cartea sa, acolo unde se compară cu președintele Cehiei. “Exemplul recent al preşedintelui Cehiei (un fost comandant al Comitetului Militar al NATO) este concludent. A candidat ca independent, preferabil cu susținere politică, însă cu capacitatea de a propune și, la nevoie, impune o agendă care să transcende interesele înguste de partid. A câştigat susținut, iar nu dependent de partide”.
Rămâne de văzut dacă Mircea Geoană va lansa un anunț oficial după întâlnirea de la Pitești.