* Ciolanul costă 9 lei/kg
În Piaţa Ceair din Piteşti, sectorul de carne şi preparate din carne este împănat cu produse, porcul fiind, în continuare, regele galantarelor. Din spatele tejghelelor, comercianţii se roagă fără niciun spor de clienţi să-i scape de oase, organe şi hălci. Cei mai mulţi dintre piteştenii care trec pragul halei sunt simpli vizitatori. Preţurile afişate nu-i determină să cumpere.
Pulpa de porc fără os şi cârnaţii măcelăreşti costă în jur de 13 lei/kg. Carnea pentru gătit se vinde cu 12-14 lei/kg. Fleica împănată sare de 14 lei/kg, iar costiţele sunt mai scumpe cu un leu. Ceafa de porc, muşchiuleţul şi cotletul sfârâie la 19 lei /kg.
Kilul de grăsime pentru untură poate fi cumpărat cu un singur leu. Slănina cu câteva fire de carne se dă şi cu 3-4 lei/kg. Ciolanul numai bun pentru varză, fasole sau piftie poate fi pus în oală cu circa 9 lei/kg. Până la 9 lei/kg costă şi carnea tocată. Etichetat cu 16,50 lei/kg, şoriciul pârlit este de domeniul amintirilor.
În vitrinele frigorifice sunt expuse şi alte sortimente de carne; antricotul de viţel costă 19 lei/kg, iar pastrama de oaie, 21 lei/kg.
Mirela NEAGOE