Piaţa Ceair din Piteşti a intrat în anul… porcului românesc. Care mai de care, negustorii îşi îmbie clienţii cu sortimente specifice sărbătorilor de iarnă.
Un jambon de porc românesc, „mascota” unui raion aprovizionat de o fermă din Costeşti, atrage privirile gurmanzilor cărora le… plouă în gură. Exponatul care îi dă peste nas „focarului de gripă porcină africană depistat la Negraşi” se vinde cu 12 lei/kg. Cum şoriciul subţire cu… cheltuială se ţine, deliciul de sezon costă, deocamdată, 50 lei/kg.
În vitrine sau pe tejghele sunt expuse spre vânzare cărnuri şi măruntaie de porc. La loc de cinste stau şi preparatele tradiţionale.
Toba ţărănească uşurează portofelul de 23,90 lei/kg, iar toba de casă intră la… ghiozdan cu 20,90 lei/kg. Pentru piteştenii care se price la „porcării”, maţele sau burta de porc costă 7,90 lei/kg. Kilul de slănină afumată scoate din buzunar 13 lei/kg. Ceafa de porc se vinde cu 20 lei/kg, pulpa se dă cu 15,90/kg lei, iar fleica, pieptul sau carnea de lucru costă 15 lei/kg.
3 Comentarii
Anonim
Porcii ăştia ,de le zice prefectul si cu dl. Lupu (DSVJA) , „suine”, în viu nu prea le impresionează pe preparatoarele (foste), azi „@sistente”, la Bucă tărie , care observă u râtul porcului ( ce i-ar mai pune ele belciug !) , dar nici porcii respectivi (care „au dat peste i africane peste rât” !) nu le iartă când se expun în galantarele frigorifice pe sortimente de cărnuri ( care mai de care mai … apetisantă) , dar la nişte prețuri care îmbujorează şi şoriciul cel mai ars şi opărit(clătit) în „şuvoaile” de la Apa Nova ,infierbântate de Termo Calor S.A.
Chit că nu le convine la mulți jepați , porcii de Argeş au prins Ignatul şi vor fi ce-au fost şi de acest Crăciun ! („Pomana porcului” @ fost ispăsită/depăşită şi…D’aia!? ) …
ion ionescu
fii mai explicit d le anonim sa intelegem si noi!
Anonim
N-are cum să fie mai explicit. Dl Mărcuță Bălăceanu este foarte ,,alambicat” atunci când îi fug ideile ,,chit că nu le convine la mulți (pardon, multor) jepați”.