Astăzi, când ministrul Marcel Vela prezenta evaluarea activităţii Ministerului Afacerilor Interne pentru 2019, sute de poliţişti din întreaga ţară au pichetat sediul instituţiei. Principala nemulţumire a protestatarilor o reprezintă nivelul salarizării în raport de pericolul la care se expun poliţiştii în îndeplinirea misiunilor. Din Argeş a participat o delegaţie de vreo 30 poliţişti condusă Cecilia Tatia, de liderul filialei judeţene a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (NPPC).
Potrivit lui Dumitru Coarnă, preşedintele SNPPC, există decizii ale instanţei de judecată care nu sunt aplicate de actualul ministru, motiv pentru care doi poliţişti care lucrează în acelaşi loc beneficiază de salarizare diferită.
„Vrem să tragem un semnal de alarmă cu privire la nerespectarea legii de către Vela. Să ne ferească Dumnezeu de democraţia asta. Mie mi-e tare teamă de atitudinea asta. Acest Vela nu respectă deciziile instanţelor judecătoreşti. Avem extrem de multe drepturi salariale câştigate în instanţă, prin care îl obligă pe Vela să egalizeze toate salariile la nivel maxim”, declara liderul de sindicat.
La rândul său, ministrul interimar al Internelor susţine că în spatele protestului ar fi o manevră politică de natură electorală şi acuza că sindicaliştii sunt conduşi de un pensionar care are venituri mai mari decât salariul ministrului şi care are preocupări electorale.
„Sunt un adept al dialogului şi încurajăm dreptul la liberă exprimare, deşi vreau să precizez că astăzi, acum, aici, poliţişti care trebuie să aplice legea şi care vă dau dumneavoastră amenzi atunci când faceţi un protest care nu are autorizaţie, tocmai ei au făcut un protest neautorizat”, a declarat Marcel Vela. El a mai afirmat că a dorit să discute cu protestatarii, pe care i-a numit colegi şi nu angajaţi, dar s-a lovit de o anumită opacitate din partea sindicatului, precizând tototdată că solicitările sindicaliştilor necesită un guvern cu atribuţii complete.
Vela a mai acuzat că la nivelul MAI ar fi o încrengătură între sindicate (14 la număr, n.r.), prin care se cer salarii mărite, pensii enorme, ieşire la pensie mult mai devreme, adăugând că protestatarii ar fi trebuit să-şi prezinte revendicările la IGPR. Imediat, Coarnă a reacţionat respingând acuzaţiile ministrului şi spunând că acesta nu înţelege sistemul şi că minte.
2 Comentarii
Jet
La muncă, nu l-a cerșit sporuri, salarii, pensionarii la 45 de ani
Prea mari cerșetori acești pseudo milițieni
Nicolae Oprea
Milogilor,nu in fata MAI cvu cerseala,mergeti in piata CEAIR unde magraoni te scot din sarite cu ,,tagari,tagari”,in strada ca nustiu daca se mai circula undeva ca in Pitesti.Nu va vede nimeni in actiuni de preventie(patrulari prin cartiere).V-ati invatat sa cereti ca parca nu vi s-a dat destul.Voi aveti statut special,cei care au construit atata in tara asta(hidrocentrale,metrou,canal,centrala atomica etc) nu conteza.MILOGILOR!