Până pe 2 mai 2016, cu ocazia Sărbătorii Învierii, peste 340 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arges vor desfăşura zilnic activităţi specifice pe raza întregului judeţ, pentru păstrarea şi accentuarea climatului de siguranţă publică şi prevenirea riscurilor rutiere, în scopul realizării, surprinderii şi descurajării intenţiilor infracţionale ori contravenţionale, depistării, identificării şi tragerii la răspundere a celor care prin conduita lor încalcă prevederile legale.
Astfel, în această perioadă, peste 250 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, vor acţiona zilnic pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor de cerşetorie şi comerţ ilicit, precum şi a celorlalte fapte de natură a aduce atingere normelor de convieţuire socială. De asemenea, 55 de poliţişti din cadrul structurilor rutiere vor acţiona pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de siguranţă a traficului rutier şi în fiecare zi pe drumurile din judeţ vor fi prezente mai multe radare.
Totodată, 30 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase şi din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale se vor afla la datorie, pentru a preveni şi combate infracţiunile de natură judiciară şi economică, precum şi cele la regimul armelor şi muniţiilor. Pentru zilele următoare în care sunt organizate procesiuni şi ceremonii religioase ocazionate de Sărbătoarea Învierii, Poliţia Argeş a luat măsuri de asigurare a bunei desfăşurări a acestor evenimente, în condiţiile în care la acestea participă un număr mare de oameni.
Pentru a nu cădea victime infractorilor, poliţia recomandă: * în zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult fiţi foarte atenţi cu banii şi obiectele personale; * nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoşă sau la vedere; * nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului; * Dacă vă simţiţi bruscaţi în aglomeraţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment! Priviţi cu atenţie persoanele din jur, pentru a reţine cât mai multe detalii despre cei care ar putea să vă sustragă bunuri; * evitaţi pe cât posibil locurile izolate sau neiluminate; * în caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112. De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană, să mărească distanţa în mers, să dea dovadă de prudenţă, să nu bruscheze comenzile vehiculului, să evite depăşirile periculoase, să respecte regimul legal de viteză.
Val. NICOLAU