# Trotuarele, eliberate de maşini
# Amenzile au curs cu o viteză ameţitoare: 11 sancţiuni în mai puţin de 30 de minute!
În ediţia de joi, 10 ianuarie, a ziarului nostru, relatam că în centrul municipiului parcările sunt goale, iar trotuarele pline de maşini. Chiar exemplificam că, în timp ce în zona blocurilor de la Casa Cărţii e urgie, parcarea supraterană de lângă Biserica Mavrodolu sau cea de la magazinul Trivale (aceasta din urmă privată) stau mai mult goale. În tot acest timp pietonii sunt nevoiţi să coboare pe carosabil, expunându-se riscului de a fi accidentaţi.
Vizate, zonele aglomerate
În acest context, de trei zile Poliţia Locală Piteşti a demarat o amplă operaţiune de curăţare a trotuarelor de autoturismele parcate ilegal.
„Sunt vizate în principal cele mai aglomerate zone din centrul municipiului, acolo unde autoturismele blochează accesul pietonilor. Numai ieri, spre exemplu, în doar 30 de minute au fost aplicate 11 sancţiuni cu 2-3 puncte de amendă şi complementar două puncte de penalizare la permisul de conducere pentru oprire/staţionare în zone de interdicţie. Aceste acţiuni vor continua şi în cartiere, unde majoritatea trotuarelor sunt ocupate de autovehicule. Pe această cale reamintim că, din 2017, parcarea pe trotuar este interzisă (dacă autoritatea publică nu a stabilit şi alte măsuri, n.r.) şi facem apel către toţi conducătorii auto să parcheze numai în locurile anume amenajate”, ne-a declarat Bogdan Aristănţoiu, purtător de cuvânt al poliţiei locale piteştene.
Lipsesc semnele de interdicţie
În ceea ce ne priveşte, apreciem că poliţiştii locali degajează trotuarele pentru a le reda pietonilor. Totuşi, să nu uităm că la Piteşti se înregistrează un deficit de peste 20.000 locuri de parcare. În altă ordine de idei, pe unele trotuare există marcaje cu vopsea galbenă, care delimitează spaţiul unde poate fi parcat un autoturism de zona pietonală. În contextul în care vehiculul nu obstrucţionează complet, şi subliniem, complet, accesul pietonal, considerăm că lucrurile stau puţin diferit. Şi nu în ultimul rând am vrea să atragem atenţia asupra unui aspect care în opinia noatră este foarte important. În toate zonele vizate de acţiunile poliţiştilor locali, şi nu numai, nu există niciun semn rutier prin care şoferii să fie atenţionaţi că parcarea pe trotuar este interzisă. Aşa nu s-ar mai crea nici confuzii, nici discuţii contradictorii, şi nici nu s-ar mai ajunge la instanţă cu contestarea amenzilor.
Un Comentariu
Bujie
Oh! Da’ ce-i cu Poliția Locală!? Au început, în sfârșit să-și miște cururile și fără să fie anunțați telefonic!? Oaaau!