Ieri, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş şi poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Judeţene au finalizat cercetările într-un dosar penal şi au dispus trimiterea în judecată a fostei conduceri a Poliţiei Comunitare Piteşti.
Este vorba despre Gheorghe Dumitrescu, la data comiterii faptelor director executiv (fost şef al Serviciului Rutier Argeş înaintea pensionării), Ion Petre, director executiv adjunct (fost comandant al Poliţiei Costeşti), Aurora Nicoleta Spânu, şef Serviciu Logistică, Achiziţii şi Arhivă, Luminiţa Marin, inspector în cadrul acestui serviciu, Marinică Tache, Nicolae Avramescu şi Raluca Dalia Bercescu, administratori ai unor firme din Argeş, pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu.
Contracte cu cântec
Potrivit magistratului Marius Ştefan, prim-procuror al parchetului argeşean, pe 1 iulie 2010, Gheorghe Dumitrescu a încălcat dispoziţiile legale privind atribuirea contractelor de achiziţie publică şi a contractelor de concesiune lucrări publice şi de concesiune servicii, a divizat achiziţia de uniforme (echipament) pentru Poliţia Comunitară Piteşti, astfel încât fiecare achiziţie să nu depăşească limita de 15.000 euro, peste care era necesară îndeplinirea procedurii de licitaţie publică.
Ulterior, mai exact în perioada 22 iulie – 24 septembrie 2010, Ion Petre, adjunctul lui Dumitrescu, a încheiat trei contracte de achiziţie încălţăminte, scurte reflectorizante şi cămăşi, cu trei societăţi comerciale distincte, administrate de Marin, Tache, Avramescu şi Bercescu.
Preţuri mai mult decât duble
Astfel, Poliţia Comunitară (actuala Poliţie Locală) piteşteană a achiziţionat respectivele produse cu preţ mai mare decât cel de referinţă practicat pe piaţă. Spre exemplu, scurtele reflectorizante au fost cumpărate cu 288 lei bucata, în condiţiile în care una dintre firmele interpuse în afacere le achiziţionase de la producător, doar cu o zi în urmă, la preţul de… 110 lei bucata. În aceeaşi modalitate au fost cumpărate cămăşi cu mânecă scurtă cu 85 lei bucata şi cămăşi cu mânecă lungă contra a 79 lei bucata, pe care furnizorii favorizaţi de directorii şi funcţionarii precizaţi le achiziţionaseră de la firmele producătoare cu 26 lei, respectiv 23 lei bucata. După cum lesne se observă, preţurile de achiziţie sunt mai mult decât duble faţă de cele practicate de producător. Procurorii susţin că prejudiciul se ridică la valoarea de 61.185 lei, iar dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Piteşti.
Val. NICOLAU
Un Comentariu
N. Multumitu
Pai de ce credeti dumneavoastra ca se pedepseste ultrajul? Cum sa-ti permiti, tu, un cetatean parlit, de drept comun, sa te legi de uniforma atat de pretioasa si achizitionata la suprapret, pentru sporirerea valorii ei. Valoreaza greutatea ei in aur!
Daca-i dezbraci de uniforma, 90% din politisti actuali raman niste parliti, ca si noi astialalti de-i platim „sa fie in slujba noastra”. Din cand in cand natura scoate aceste elemente din peisaj. Legea mai putin…