Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea (ABAAV) a elaborat şi supus avizării membrilor Comitetului de Bazin planul de restricţii şi folosire a apei în perioade deficitare în bazinul hidrografic Argeş, al cărui obiectiv este stabilirea restricţiilor temporare pentru folosirea apelor în situaţiile când, din cauze obiective, debitele cursurilor de apă autorizate nu pot fi asigurate tuturor folosinţelor.
Deoarece bazinul hidrografic Argeş are un grad avansat de amenajare hidrotehnică, planificarea folosirii resurselor de apă în diferite periode ale anului se realizează prin programe de exploatare a lacurilor de acumulare. Planul propriu-zis avizat de Comitetul de Bazin cuprinde folosinţele restricţionate şi gradul de afectare al alimentării cu apă, atribuţiile unităţilor de gospodărire a apelor, măsuri pentru utilizatori, modul de colaborare, evidenţe necesare în timpul perioadei de restricţii.
În situaţiile în care se impun astfel de măsuri, criteriile pentru elaborarea planului preliminar de restricţii vizează reducerea, în trepte, a debitelor captate pentru irigaţii în funcţie de natura culturilor, diminuarea debitelor alocate amenajărilor piscicole, reducerea, tot în trepte, a debitelor pentru folosinţele industriale dar numai după parcurgerea etapelor de rţionalizare a folosirii apelor, a efectuării de revizii, reparaţii, întreruperea funcţionării unor sectoare neproductive sau de mai puţină importanţă pentru perioade scurte de timp, sistarea unor activităţi auxiliare, restricţionarea parţială şi chiar totală a alimentării cu apă a unităţilor indistriale cu pondere mare în procesul de poluare a apelor. Perioada de aplicabilitate a planului este 2018 – 2023, cu reactualizare anuală.
Un Comentariu
Anonim
Când citeşti ce scrie şi mai ales cum este redactat aticolul d-lui Val Nicolau (de mai sus), rămâi cu perplexitatea „informativă” pe care o transmitea/inducea ierarhilor si eparhiilor ecumenice creştine Conciliul de la Niceea (anul 325 d.H.) ! Asemenea Comunicate sunt redactate… cum sunt, adică în ceață indusă de excesul, nu de deficitul de… „umiditate” ! Doamne ajută , ori Doamne fereşte !?…