Pitești. Sute de oameni se roagă la Sf. Anton, protectorul copiilor.
Biserica romano-catolică „Sf. Ap. Petru și Paul din centrul Piteștiului a fost neîncăpătoare în această seară pentru mulțimea credincioșilor care au participat la slujba dedicată Sfântului Anton din Padova.
În fiecare an în ziua de 13 iunie deopotrivă catolici și ortodocși vin să se roage sfântului care a trăit în secolul al XIII-lea și care este venerat pentru numeroasele sale minuni, până în zilele noastre. Făcea parte din Ordinul Franciscan și încă din timpul vieții sale săvârșea miracole. A fost beatificat la doar un an după trecerea sa în veșnicie, iar el continuă să reverse harul său în viețile celor care îi cer ajutorul.
Este considerat protectorul copiilor și tocmai de aceea în cadrul ritualului de astăzi, parohul George Cherecheș a binecuvântat prichindeii aduși de părinți și bunici la biserică. Dar cel mai așteptat moment care are un farmec aparte este sfințirea crinilor. Imperiala floare este simbolul Sf. Anton, așa fiind reprezentat și în iconografia romano-catolică.
După ce sunt sfințiți, crinii sunt păstrați de credincioși la loc de cinste. După cum a subliniat preotul în predica sa, Sf Anton este mijlocitor între om și divinitate dar are și puterea de a găsi obiectele pierdute! Oricine a avut vreo pagubă de acest fel apelează la sfânt și are toate șansele să le recupereze după cum i-a asigurat padre Cristian Cherecheș. Și după terminarea slujbei mulți credincioși au rămas în continuare în biserica în care domina mireasma florilor albe, pentru a atinge statueta sfântului și pentru a-și murmura rugăciunile.
Un Comentariu
Anonim
Măi nene Tomaziu, această practică nu are nicio valoare pentru creștinii ortodocși care-și cunosc credința. Ăia care se duc la romano-catolici sunt habarniști cu diplomă, cam ca și matale. Biserica e Una, așa scrie în Crez. Crez pe care acești romano-catolici l-au modificat, aflându-se sub anatema Bisericii, că n-ai voie să schimbi Simbolul de Credință. Filioque îți zice ceva?
BOR a dat acum câțiva ani comunicare că nu este îngăduit să se co-slujească sau se se participe la slujbele altor culte.