Deşi este client al BRD de câţiva şi până acum nu a avut nici cea mai mică problemă cu respectiva instituţie financiară, zilele trecute, o piteşteancă a trebuit să suporte lipsa de profesionalism a unor angajaţi ai băncii.
În jurul orei 16,30 a mers la o benzinărie din zona de nord a Piteştiului, a alimentat autoturismul şi a intrat să achite contravaloarea carburantului şi a altor două produse achiziţionate. La casă a introdus cardul BRD într-unul din cele două POS-uri, încercând să facă plata, dar dintr-o eroare, petrecută probabil cu câteva zile mai devreme, în urma tastării greşite a PIN-ului, cardul i s-a blocat. Sesizând că nu poate efectua plata în valoare de aproximativ 300 lei şi neavând în momentul respectiv asupra sa suma respectivă în numerar, piteşteanca a apelat numărul de telefon aflat pe cardul BRD (0040/213026161), număr de telefon special pentru clienţii băncii. Crezând că va rezolva rapid problema, a simţit însă pe pielea ei ce înseamnă ca unul, chiar doi funcţionari ai băncii (de altfel o instituţie cât se poate de serioasă) să te umilească pe banii tăi, cum se zice.
Primul operator telefonic, inutil
Începe convorbirea telefonică cu primul operator al BRD-ului la ora 16,36. Explicându-i angajatului băncii cu ce se confruntă, în loc să-i fie rezolvată problema ajunge în scurt timp să-şi iasă din fire. Operatorul îi spună că nu este nicio problemă cu cardul şi că trebuie verificat POS-ul benzinăriei, că probabil acolo este problema. După încercări repetate de verificare a cardului, casiera de la benzinărie introduce cardul femeii în cel de-al doilea POS, dar răspunsul maşinăriei este acelaşi: „tranzacţie respinsă/număr încercări PIN depăşit”. În tot acest timp, pompa de unde se făcuse alimentarea rămăsese blocată şi clienţii din spatele femeii începeau să fie nerăbdători. Imediat operatorul BRD îi oferă piteştencei soluţia salvatoare: să meargă la o bancă BRD sau la un bancomat şi să încerce acolo. Cu respect, deşi este clar că femeia începuse să-şi piardă răbdarea, îi explică funcţionarului BRD că nu poate părăsi benzinăria fără să achite contravaloarea produselor.
Al doilea, la fel de inutil
În condiţiile în care angajatul BRD nu reuşeşte să rezolve problema, femeia îi solicită acestuia transferarea convorbirii către un alt operator, în speranţa că poate va nimeri persoana potrivită să rezolve această neplăcere. Dar surpriză… şi cel de-al doilea operator, după ce se repetă paşii parcurşi în prima discuţie, vine cu acelaşi tip de răspunsuri: „mergeţi la un bancomat, la un sediu BRD”. După 41 de minute de convorbiri fără niciun rost cu doi dintre operatorii BRD, femeia primeşte ajutorul unui apropiat care merge cu cardul la un bancomat al BRD-ului şi reuşeşte să scoată de acolo o sumă de bani. După folosirea cardului la bancomat, acesta a fost folosit imediat la POS-ul benzinăriei şi în acel moment funcţiona.
Trecând peste faptul că doi angajaţi ai BRD nu au putut rezolva pe loc o problemă simplă, ne punem întrebarea ce s-ar fi întâmpla dacă femeia nu ar fi păţit acest lucru în oraş, ci pe la mijlocul autostrăzii sau undeva în vreo zonă de munte, unde nu putea avea acces la un bancomat. În ce situaţie ar fi fost pus acest client sau oricare alt utilizator al serviciilor BRD care ar fi trecut prin aceeaşi situaţie? Concluzia care se poate desprinde din această situaţie ar fi următoarea: e bine pentru bancă să ai conturi deschise la ei, dar pentru client există riscul ca atunci când faci o mică eroare (să tastezi greşit codul PIN) să nu poţi primi ajutor de la instituţia care se joacă cu banii tăi. Sau, mai pe scurt, dai de dracu’.
2 Comentarii
Puiu
De departe nu mi se pare o stire. Mai bine ca mine, autorul articolului realizeaza ca stirea ar fi fost in cazul in care ne spunea ca o banca si-a sevit clientul si l-a ajutat la greu. Asta ar fi iesit din obisnuit.
Faptul ca 70/ din banci nu au platit impozit pe profit in ultimii 5 ani, adica 31 de banci , si ca lista lor va fi publicata pana maine, ma fac nerabdator. Daca ma gandesc la cei care au fost evacuati de banci si au ramas pe drumuri si la cei care zilnic sunt stresati sa plateasca ratele, ma apuca o scarba totala. Foarte multi cetateni stiu ce inseamna amenintarile, presiunile si teroarea pe care le practica bancile cu imprumutatii.Toate bancile fara exceptii. Ce imbarligaturi au cu asa zisii recuperatori, care iti iau si viata, in mod indirect, daca ai datorii. Ele sunt lasate 5 ani in voia lor in timp ce muritorul de rand este somat prin sms si cu 15 zile inainte de ziua cand are rata.Nu am nicio tangenta cu camatarii astia, am avut demult, dar am prieteni, rude care sunt in pragul disperarii.Mai vorbim dupa publicarea listei , daca nu le-or apara eminenta Romaniei ,de la Dragasani ,cu micuta lui pensie de 120000 de euro, de zici ca el este Atlas.
Florin
Draga autorule suparat pe BRD,
Ce s-a intamplat in benzinarie este un lucru normal, daca nu itI stii pinul cardului si iI blochezi. Daca cardul ala era furat, aveam acum un articol de genul: BRD a luat parte cu hotii, au golit cardul femeii, huooo.
La relatii cu clientii lucreaza petarde la toate bancile, nu mai arunca cu mizerii doar in BRD.
Un articol denigrator fara pic de verificare a mecanismului platilor electronic.
Sfatul meu: cand efectuati tranzactii mai mari decat suma cash detinuta, asigurati-va ca aveti 2 carduri la indemana, preferabil de la banci diferite. Si nu va jucati cu PIN-ul.
Un platitor de comision de cont curent si credit ipotecar
Articolul nostru tocmai asta incriminează: că la relaţii cu clienţii lucrează nişte „petarde”, cum le spuneţi dv. Rolul lor ar fi să ajute clientul aflat la ananghie, nu? Dar n-o fac. Iar dacă o să aflăm de situaţii de genul acesta, petrecute la alte bănci, vă asigurăm că le vom relata fără ezitare şi pe acelea.