Peste 60 de liberali au ales zilele trecute să își dea demisia din PNL Argeș, după ce „noua conducere a partidului a demonstrat că nu dorește să respecte voturile românilor și susține concubinajul politic împotriva firii dintre PNL și PSD” – după cum ne-a comunicat Forţa Dreptei.
Cu Soare în frunte…
În capul acestei liste, care cuprinde pe moment 62 de persoane, se află – după cum v-am informat – fostul prefect Emanuel Soare, până mai ieri prim-vicepreşedinte al organizaţiei. Toţi aceştia sunt de părere că noua conducere interimară a PNL Argeș a fost instalată nestatutar, alegând să dizolve fostul Birou Politic Județean ales democratic în iulie anul trecut.
„Suntem convinși că nu a fost o decizie ușoară, după ce în ultimii ani au muncit împreună, în campaniile electorale, ca să-i convingă pe argeșeni, să le arate că există o alternativă reală la o conducere de stânga. Însă acum ei nu mai cred în viitorul PNL, în formula de alianță cu PSD. Istoria recentă a democrației românești a arătat că ori de câte ori PNL a trădat votul oamenilor și a făcut o alianță împotriva principiilor pentru care a fost ales de români, s-a prăbușit în sondaje, iar rezultatele electorale au fost dezastruoase” – a transmis biroul de presă al partidului Forţa Dreptei, unde cofondator este şi deputatul Adrian Miuţescu.
Reacţia liberală
La o astfel de „mişcare de trupe”, am fost interesaţi, fireşte, de reacţia conducerii liberale. Iar aceasta ne-a fost transmisă, oficial, prin intermediul instituţiei purtătorului de cuvânt:
„Nu comentăm motivele dumnealor, ținând cont că demisia este un act unilateral de voință. Fiecare este liber să își aleagă parcursul politic pe care îl dorește. Totodată, precizăm că doamna președinte Alina Gorghiu a transmis un mesaj clar de unitate în interiorul PNL, nu a intenționat și nu intenționează să dea afară pe nimeni. Politica, din punctul nostru de vedere, trebuie să se suprapună strict pe agenda cetățeanului, nu pe nevoile sau ambițiile unor persoane fizice, în vânarea unor funcții publice. Președintele PNL Argeș nu va răspunde la atacuri sau la provocări și se va concentra pe construcția unei echipe eficiente, de viitor care să corespundă nevoilor comunității”.
Ce va urma? Să avem puţintică răbdare…