Direcţia de Sănătate Publică Argeş a descoperit E.coli la un izvor din Budeasa, cel de lângă Primărie. Şi la izvoarele din Piteşti sunt probleme, în sensul că a fost depistată o depăşire a concentraţiilor de amoniu! La toate acestea sunt mesaje de genul „Apă nepotabilă”, dar autorităţile spun că nu e nicio problemă!
E în continuare folosit
În contextul în care trei bebeluşi din Argeş şi-au pierdut viaţa din cauza infestării cu E.coli şi alţii au fost grav bolnavi, având nevoie de dializă, dar încă nu se ştie sursa, situaţia din Budeasa este cât se poate de gravă. Izvorul la care facem referire este cel mai vestit, multă lume venind special aici să ia apă. Cu toate că a fost curăţat, analizele ulterioare au arătat că E.coli nu a dispărut. În aceste condiţii a fost pus un afiş în care scrie că apa nu este potabilă. Culmea este că, neştiind că este vorba despre E.coli, unii oameni continuă să bea apă de la acest izvor care reprezintă acum un adevărat atentat la sănătatea publică! Am contactat-o pe Sorina Honţaru, director DSP Argeş, care ne-a confirmat prezenţa E.coli în apa izvorului: „Este o singură colonie de E.coli”.
Probleme şi la izvoarele din Piteşti
Oamenii care beau apă de la izvoarele din Piteşti sunt, la rândul lor, contrariaţi. Au apărut afişe lângă izvoare în care se arată că apa nu este bună de băut, iar Sorina Honţaru ne-a declarat că este vorba despre depăşiri ale concentraţiilor de amoniu. În aceste condiţii, este apa potabilă? „Am vorbit cu specialiştii de la DSP şi mi-au spus că apa îmbuteliată are de 10 ori mai mult amoniu decât apa de la izvoarele noastre. Deci nu este niciun pericol pentru sănătatea oamenilor. Concentraţiile de amoniu mai mari provin din pânza freatică”, ne-a declarat viceprimarul Cornel Ionică.
Claudiu DIŢA