O spune Mihai Laurenţiu Iorga, un tănăr în vârstă de 24 de ani, din Moşoaia, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, dar şi al programului de studii de master Organizarea şi conducerea în sport. Actualmente, acesta lucrează în cadrul Ministerul Apărării Naţionale şi este luptător profesionist de MMA.
Din cauza pandemiei, ultima sa luptă a avut loc anul trecut, la 20 iulie, în cadrul galei Brave Combat Federation, în care a reuşit să obţină o victorie în cea de-a doua repriză prin KO în faţa unui adversar cu o vastă experienţă. „A fost considerat ca fiind atât cel mai brutal knock-out din cadrul acestei gale, cât şi din lume. Evenimentul a fost mediatizat şi a ajuns în presa de peste hotare. Am fost inclusiv încadrat la knock-out-ul anului KO OF THE YEAR”, ne-a spus sportivul argeşean.
Tânărul speră să participe în acest an la o nouă întrecere în care să-şi pună în valoare potenţialul
Recent, Laurenţiu Iorga a fost inclus într-un top al celor mai promiţători sportivi MMA de către federaţia de luptă BRAVE, care promovează artele marţiale mixte (MMA) la nivel mondial. „În ciuda greutăţilor cauzate de pandemia de coronavirus, am reuşit să performez şi să reprezint România la cel mai înalt nivel. Oriunde voi ajunge, voi spune cu mândrie că sunt român şi voi vorbi la superlativ despre ţara mea. Vreau să ajung cât mai sus în carieră şi o să fac tot ceea ce depinde de mine. Sunt conştient de faptul că trebuie să muncesc tot mai mult în următorii ani. Performanţa sportivă necesită o viaţă echilibrată şi multe sacrificii. În altă ordine de idei, vreau ca prin intermediul dumneavoastră să îndemn cât mai multe persoane către o activitate sportivă, în special pe copii. Ei sunt viitorul ţării noastre, iar sportul este cel care îi ajută să crească frumos şi sănătos! Sportul înseamnă disciplină şi sănătate. Spiritul sportivităţii este un spirit de nobleţe. În esenţă, sportul cuprinde un ansamblu de idei, privind modul în care poate fi pus în slujba intereselor dezvoltării armonioase a omului; sportul de orice fel înseamnă progresul unei societăţi umane. Înseamnă dezvoltarea echilibrată din punct de vedere fizic, psihic şi spiritual, promovarea unor relaţii de fair-play faţă de adversar, arbitri şi spectatori, stabilirea unei atitudini morale demne, a unor relaţii de respect şi prietenie între oamenii de pretutindeni, în vederea unei bune colaborări între naţiuni. Indiferent de situaţia grea prin care trecem, de condiţiile nefavorabile în care ne aflăm, trebuie să facem sport. Cred că elevii au nevoie la şcoală de trei ore pe săptămână de educaţie fizică şi sport”, a încheiat Laurenţiu Iorga.
Monica CRISTEA