# Problema e că jumătate dintre proprietarii de la Bascov nu au cărţi funciare
# Primăria Bascov a decis să se ocupe de ele
La conferinţa de presă de vineri a PSD Argeş au participat trei primari: Ion Dumitru de la Albota, Gheorghe Stancu de la Bascov şi Nicolae Rachieru de la Budeasa. Toţi au vorbit despre proiecte de infrastructură importante, iar edilul din Bascov a punctat cum nu se poate mai bine „bâlbele” privind cel mai important proiect de infrastructură al ţării, autostrada Piteşti-Sibiu.
Fără cărţi funciare
Gheorghe Stancu a spus că o comisie formată din 18 reprezentanţi ai Companiei Naţionale pentru Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, dar şi de la Ministerul Mediului a fost săptămâna trecută la Bascov pentru a analiza impactul de mediu pe traseul autostrăzii Piteşti-Sibiu.
„Sunt unele probleme. De exemplu, avem pe traseul autostrăzii în Bascov 426 de persoane care trebuie să fie expropriate, dar numai jumătate au carte funciară. Am decis să facem noi cărţile funciare pe tot traseul. De asemenea, nu sunt dezbătute succesiunile, mulţi oameni sunt plecaţi peste hotare… Toate aceste lucruri sunt de durată şi trebuie rezolvate. Pe de altă parte, le-am solicitat reprezentanţilor CNAIR să ia măsuri pentru că la ieşirea din pasajul subteran spre Vâlcea, în continuarea autostrăzii Bucureşti – Piteşti, se produc multe accidente. O soluţie ar fi lungirea unei benzi cu încă 300 de metri la ieşirea din pasaj”, a spus Gheorghe Stancu.
Redistribuire de fonduri
Consiliul Judeţean Argeş şi localităţile judeţului au primit finanţări de la Guvern prin Programul Naţional de Dezvoltare locală de peste 740 milioane lei în baza unor proiecte depuse. În urma licitaţiilor, multe primării au făcut economii, iar primarul comunei Albota, Ion Dumitru, a spus că a primit promisiunea guvernanţilor că banii economisiţi în Argeş vor fi redistribuiţi tot în judeţul nostru. „În total, s-au economisit vreo 20 milioane lei. Am propus şi mă bucur că s-a acceptat ca banii să fie alocaţi tot în Argeş pentru localităţi care nu au prins bani pe PNDL, dar au nevoie. Pe de altă parte, nu înţeleg nici constructorii. Vin la licitaţii, depun oferte de preţ cu mult sub suma alocată, iar apoi când se apucă de treabă spun că nu le ajung banii!”, a spus astăzi Ion Dumitru, cel care este şi preşedinte al Asociaţiei Comunelor din România, filiala Argeş. De asemenea, pentru că se confruntă cu deficit de personal după ce angajaţii cu experienţă pleacă la alte instituţii, primarul a spus că la noile concursuri de angajare nu va mai pune niciun criteriu legat de vechime, dorind să primească în primărie tineri pe care să îi formeze şi care să rămână în instituţie.
Bani pentru infrastructură
În fine, primarul comunei Budeasa, Nicolae Rachieru, a spus, printre altele, că statul ar trebui să aloce mai mulţi bani pentru marea infrastructură. În acest sens, primarul a spus că a reuşit să atragă bani prin programe naţionale şi europene, cum ar fi PNDL şi PNDR, dar că resursele nu sunt alocate conform cu adevăratele priorităţi ale localităţilor rurale. „Pe PNDL am depus 3 proiecte, mi-au acceptat doar unul, pentru o şcoală, iar şcoala este gata. Ni se spune că apa şi canalizarea sunt prioritare, dar se dau prin anumite programe europene – PNDR, de exemplu – bani pentru cultură, respectiv cămine culturale. Ori, ne-ar trebui mai mulţi bani pentru marea infrastructură şi mai puţini pentru cultură. Şi cultura este importantă, dar să facem întâi ce este nevoie urgentă. Oricum, am depus la Compania Naţională pentru Investiţii şi un proiect pentru un cămin cultural – nu aveam – şi o sală de sport”, a spus Rachieru.
5 Comentarii
Anonim
Acest Rachieru a spus , pe şleau, ce îl doare , la Budeasa , drumul spre…cultură !
Anonim
Trei excroci
Boni
Bre, mai bine nu mai ,,scriți” dacă nu știți, escroci nu excroci…Tălică ai fost vreodată primar ca să știi cu ce se mănâncă ,,meseria” asta? Eu nu am fost dar i-am verificat. Nu aș vrea să fiu în locul lor! Dar nu are rost să mai dezvolt că stric orzul pe gâște.
Anonim
Bre, smeo(x n-a fost decât „cârligul”pt. „manipulatori”/onanişti de presă) care au ajuns să trăiască îndestulați de „săracii primari” care au fost condamnați la mulți şi grei ani …de Primărie ! „La mulți ani”!
Anonim
Aici erai, Mărcuță? Ptiu, bată-te norocul să te bată, iar nu ți-ai luat medicamentele! Sănătate!