În cadrul proiectului de regenerare urbană finanţat din fonduri europene, autorităţile locale din Piteşti au amenajat parcările într-un stil aparte. Astfel, au fost montate pavele „sparte”, adică cu găuri, pe motiv că prin acestea urmează să crească iarba şi, în acest fel, se va mări suprafaţa de spaţii verzi din municipiu. În teorie o fi fost în regulă proiectul, dar în practică lucrurile lasă de dorit. Astfel, deşi terenul a fost însămânţat, iarba nu a crescut deloc uniform şi în niciun caz prin toate pavelele.
Claudiu DIŢA
N.red. Noi am semnalat în repetate rânduri faptul că astfel de pavele sunt inoportune. Nu iarba care nu creşte e problema! Ci noroiul care se formează când plouă! Şi dificultatea de a merge pe ele când foloseşti pantofi cu toc. Întrebarea e: ce interese au primat în montarea acestor pavele?
3 Comentarii
Pionier
Aceste pavele sunt bune in unele zone cum e Kaufland Gavana.
Pe Calea Bucuresti la „Centrul de informare turistica” pamantul a fost taluzat la un unghi de cca 60 grade.Tot pamantul e spalat de ploaie si acoprera incet,incet trotuarul .Ce bune ar fi astfel de pavele!
Paraipan
in completare la ce semnaleaza „Pionier”, la partea superioara a taluzului de la Kaufland Gavana, pe cca 10-12 m pe stanga, sens de intrare pe trotuar marginal Kaufland. din scara dinspre Aleea Spitalului, ar trebui montata o balustrada de protectie care sa impiedice o eventiuala cadere accidentala pe taluz, inalt si cu panta mare.
Surduc
Pe taluze cu panta mare cum este taluzul ce „siroieste” si duce pamantul la baza, pe trotuar, elementele grele, traforate, din beton, cum sunt pavelele decupate, nu sunt indicate, O „iau la vale ” cu tot cu pamantul antrenat de apa. Mai indicate sunt geogrilele spatiale, elemente ff usoare pentru protectia solului, geogrile care pot fi achizitionate si cu sol inierbat, ca un covor verde, Pentru solutie si detalii: ARGIF SA sau Argif Proiect SRL.