Aşa cum v-am informat, Asociaţia de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic – România, Filiala Argeş, a primit, zilele trecute, şase paturi mobile multifuncţionale de spital, cu comandă electrică, destinate bolnavilor imobilizaţi sau nedeplasabili, care pot fi configurate în funcţie de necesităţile pacientului. Obiectele au fost primite de la vechiul şi statornicul colaborator al ASCHF-R Argeş, dr Rainer Altmann, din Sachsen-Anhalt, Germania, cu care preşedintele executiv al asociaţiei, Adrian Popescu, are o strânsă legătură de prietenie.
În dotarea a două secţii
Începând de marţi, paturile şi-au schimbat proprietarul. După ce specialiştii atelierului le-au verificat, toate au fost donate Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Trei dintre ele au intrat în dotarea celei mai noi secţii, cea de chirurgie vasculară, iar alte trei au ajuns la Terapie Intensivă. În prezenţa dr Felix Sârboiu, şeful de la „vasculară”, şi a dr Gheorghe Voican, de la ATI, personalul secţiilor a fost instruit despre cum să manevreze paturile. Atât aceşti doi medici, cât şi dr Adrian Stoiculescu, directorul medical al spitalului, i-au mulţumit lui Adrian Popescu pentru gestul său, mai ales că nu se întâlnesc în fiecare zi cu astfel de situaţii. Am zice că dimpotrivă…
Gest de normalitate
„În contextul subfinanţării sistemului de sănătate românesc, consider că gestul nostru nu este ieşit din comun, ci e unul de normalitate. De-a lungul anilor, am donat peste 300 de paturi, aparatură de recuperare, fotolii rulante, mobilier şi dispozitive medicale primite din Germania mai multor unităţi sanitare din Argeş. Cele mai multe au ajuns la Spitalul Judeţean, fiindcă e şi cel mai mare din judeţ. Consider că, astfel, venim, atât cât putem, în sprijinul spitalelor, dar mai ales al pacienţilor, unii dintre ei fiind netransportabili. Ca de fiecare dată le mulţumesc prietenilor din Germania, cu care ţin legătura, pentru că nu ne uită. Informaţi de noi, ei ştiu foarte bine ce destinaţie au bunurile pe care ni le donează şi niciodată nu au avut ceva de obiectat. Toate obiectele ori dispozitivele pe care noi le-am donat sunt personalizate prin aplicarea unui autocolant cu denumirea asociaţiei noastre, în speranţa că vor atrage atenţia şi că gestul nostru ar putea fi urmat şi de alţii. Mă gândesc în primul rând la oamenii de afaceri, care fie au trecut, fie au avut rude internate în acest spital şi ar putea să dirijeze o parte din profit ca sponsorizare pentru spital”, ne-a declarat Adrian Popescu.
Val. NICOLAU