Related Articles

19 Comentarii

  1. 1

    Elena Delia

    Curat-murdar! De partid liberal puternic, la noi, nu prea vad sanse; poate doar de lideri „liberali”, cocotati acolo sus, fara sa aiba habar de adevarata semnificatie a sintagmei „PRIN NOI INSINE”, ci aplicand-o pe aceea „numai pentru noi insine”. Pacat! Intr-adevar, parintele romanilor e statul; suntem prea dependenti de „Maria Sa”. Dintr-un garant al ordinii si al respectarii legilor, statul a fost si este pentru romani „mana care te hraneste”. Referitor la capitalism : stim bine ca acesta reprezinta o realitate economica, dar, mai ales, sociala, care are nevoie de cel putin 3 generatii, pentru a se fundamenta. In istoria noastra nu am avut niciodata 3 generatii, adica aproximativ 70 de ani consecutivi, in care sa se aplice acelasi sistem politico-economic. Deci de unde capitalism? Nu am inteles daca sta in firea romanilor sa fie dependenti in mod extrem de stat sau daca toate conducerile au indus acest raport cetatean-stat tocmai pentru a crea aceasta dependenta oarba a cetatenilor fata de stat, pentru a-i manipula mai usor. Aceasta manipulare apare ca un santaj.

    Reply
  2. 2

    Valentin

    Buna asta cu romanul s a născut bursier, trăiește funcționar si moare pensionar

    Reply
  3. 3

    Tilica

    Statul nu dă oamenilor mulţi decât frimituri, caşcavalul se împarte între politicieni.
    Practic Statul Român funcţionează încă de pe vremea lui Eminescu pe principii mafiote.
    Definiţia Statului este că acesta este ceva care adună de la fiecare prin intermediul taxelor pentru a oferi protecţie cetăţeanului (de a- l apăra de hoţi, de cotropitori, etc.).
    Ori, dacă privim mai cu atenţie constatăm că tocmai aceasta este definiţia sistemului MAFIEI, se adună de către mafioţi o taxă de protecţie pentru a nu fi apăraţi împotriva altor hoţi.
    Principiul pe care funcţionează Statul Român este adunăm de la mulţi şi împărţim „grosul adunatului” la puţini.
    Totuşi, este o mare diferenţă între Statul Mafiot şi sistemul Mafiei, durerea cea mai mare mare este că dacă te fură alţii mai este cum este, dar este umilitor şi foarte dureros să te fure tocmai statul.

    Reply
  4. 4

    ION

    Dacă Statul Român ar fi corect judecat pentru fărădelegiile pe care le face şi infracţiunile pe care le comite, ar trebui să fie arestat şi închis la puşcărie pentru câteva sute ani

    Reply
  5. 5

    Dora

    Domnule Savu, Dacă Dinu Păturică a fost burghez, atunci de aceea ni se întâmplă ce ni se întâmplă.

    Reply
  6. 6

    Andrei

    Statul modern a adus cu sine externalizarea unor funcţii ale familiei tradiţionale, precum educaţia şi sănătatea. Precarităţile sunt speculate de unii, cele din educaţie şi sănătate, cei cu puţine resurse (capital) educaţionale şi cei cu deficit de sănătate, adică bătrânii, noi toti fiind într-un mediu extrem de competitiv. Speculanţii sunt lipsiţi de cavalerism, de umanism, profitând de persoanele vulnerabile, lucru care nu se întâmplă nici în natură, la aceeaşi specie, ei fiind probabli din alte specii. Pater-ul nostru absolut, Dumnezeu, cu Fiul alături, prin Sfântul Duh, părinţii din familiile tradiţionale, barbaţi şi femei, ar fi de dorit să se regăsească, în formele moderne din stat. Notă: Stat este toată România, cu instituţiile sale şi societatea civilă.

    Reply
  7. 7

    Andrei

    Poate cu expresia pensionar, s-ar cuveni folosită şi expresia bătrân. Iar bătrânii din societatea tradiţională, cu ştiinţa lor de viaţă, cu experienţele lor, ar trebui să-i regăsim în societatea modernă. Ei există, sunt lângă noi, dar nu vrem să-i vedem, îi numim doar pensionari.

    Reply
    1. 7.1

      pensionarul tanar

      Sunt si pensionari de 47 de ani cu pensie de 120 milioane lei: sotia lui florin iordache, devenit celebru in ultimele zile!

      Reply
    2. 7.2

      Andrei

      Pledoaria era pentru batrânii vulnerabili, cu resurse de adaptare diminuate, cei care nu au sprijinul nostru emotional, intelectual, care din neglijenţa noastră le este depreciată experienţa de viaţă.

      Reply
      1. 7.2.1

        Andrei

        erata: cărora, din neglijenţa

        Reply
  8. 8

    Samir

    Statul ii ajuta pe romani, statul ii fura

    Reply
  9. 9

    Cosmin

    Un articol bun si adevarat. Statul a avut mari si multe lacune si inainte si dupa revolutie. Statul actual e protectionist – cu bani foarte putini, ce e drept – pentru paturile sarace si sufocant pentru afaceri. Statul e antagonist cu mediul de afaceri, nu intelege ca mediul de afaceri trebuie incurajat ca sa aiba de unde strange banii necesari pentru protectia sociala….

    Reply
  10. 10

    Paun

    Este greu să faci democraţie cu, comunişti.
    Practic este imposibil ca după 50 de ani de teroare comunistă să faci democraţie într+un timp prea scurt. Probabil că nici 50 de ani nu este de ajuns să ne revenim.
    Vechii comunişti care au preluat puterea în 1990 erau şi sunt foarte înfometaţi să sugă sângele poporului.
    Singura diferenţă între stăpânii de ieri şi cei de azi este că cei de astăzi nu mai au frică de nimeni şi de nimic, astfel corupţia a pătruns în tot şi- n toate.
    Astăzi românii nu mai au părinte. Părintele România prin intermediul politicienilor le- a creeat românilor condiţii să moară de foame în propria ţară, ajungându- se la performanţe pe care nici tătarii sau turcii nu şi le imaginau acum câteva sute de ani. Ce simplu este să demolezi un Stat.

    Reply
  11. 11

    Alin

    Statul este aceea instituţie care îţi ia şapte piei şi- ţi oferă la schimb vorbe.

    Reply
  12. 12

    IULIU

    Hoţi, hoţi, dar sau înmulţit rău maică.
    Pe vremuri, furau câţiva şi aceea cu măsură.
    Astăzi sau înmulţit şi fură fără măsură.
    În România nu intră nimeni în politică de dragul de a intra, ci doar pentru a obţine ceva foloase în plus faţă de ăla care nu face politică.
    Inclusiv ca să ocupi un post prin ăst sistem bugetar, dacă nu aparţii niciunui partid, nu te ajută nimeni şi eşti repins înainte de a te înscrie.
    Pe scurt acesta este Statul Român, format numai din politicieni şi doar pentru ei.
    Statul nu este al nostru este al lor (al infractorilor de politicieni) aşa cum a lăsat a se înţelege de la Ştefan cel Mare, la Eminescu şi în continuare…

    Reply
    1. 12.1

      Mihai

      Este normal să fure.
      Astăzi au apărut sacoşi mai mari, mai performante, burţile şi necesităţilor aleşilor au crescut, şi musai trebuie umplute cu ceva, nu? Şi de unde să se umple, dacă nu din buzunarele noastre, că doar n- o să le dea străinii din buzunarele lor.

      Reply
  13. 13

    Maria

    Oare, cum or fi nimerit în toate funcțiile Statului numai oameni specializați în ale furtului ?

    Reply
  14. 14

    Tilică

    Dacă vedeți pe cineva din România care s- a îmbogățit din muncă cinstită vă rugăm să neanunțați și pe noi.

    Reply
  15. 15

    Minodora

    E greu să dezveți lupul să mănânce oi, (poate doar să- i schimbi culoarea) și imposibil să dezveți Statul de la furat.
    Și acum, după ce s-a specializat Statul în diverse tipuri de furat timp de atâția ani, este chiar neindicat să- l dezvățăm.
    Gândiți- vă numai câți bani s- au cheltuit și investit pentru crearea corupției. Nu ar fi păcat să renunțăm tocmai acum, când mai avem puțin și ajungem la fundul sacului ?

    Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!