# Grăbiţi-vă să vă înscrieţi copilul!
Generaţii de copii, de-a lungul timpului, şi-au descoperit aptitudini diverse la Palatul Copiilor din Piteşti, situat într-un cadru natural superb, în pădurea Trivale. Instituţia are o lungă tradiţie în urbea noastră, iar în ultimii ani, în ciuda transformărilor din domeniul educaţiei, a reuşit, graţie unui management eficient, să ţină pasul cu societatea.
O privire în urmă
Se ştie, nici copiii din ziua de azi nu mai sunt precum cei de-acum 20-30 de ani. S-au schimbat mentalităţile părinţilor, pretenţiile lor, dar şi preocupările copiilor. În epoca supertehnologiei, când fiecare copil are un telefon, e greu să-l mai îndrepţi pe acesta spre desen, pictură sau muzică. Şi totuşi, prin oferta sa extrem de bogată, instituţia înconjurată de stejari atrage atenţia în aşa fel încât locurile puse la dispoziţie devin insufieciente. Interesant este că unii părinţi care-şi aduc astăzi copiii la Palat au parcurs ei înşişi anumite cursuri, pe vremea când nu existau alte posibilităţi de petrecere a timpului liber, iar activităţile educative le-au fost de folos. Şi chiar dacă nu au profesat în domeniul cu care se familiarizau atunci, pentru adulţii de astăzi Palatul Copiilor a fost, conform sintagmei afişate pe site-ul instituţiei, „Locul în care visurile devin realitate”.
Profesionalism
Sub coordonarea iscusită a prof. Ramona Linte, directoarea Palatului Copiilor, aici sunt organizate cursuri atât de diverse, încât este imposibil ca un copil să nu-şi găsească locul potrivit, în funcţie de preferinţe şi vocaţie. Clasele, curate, utilate modern, bine încălzite pe perioada iernii, sunt împărţite în funcţie de profil: cultural-artistic, ştiinţific, tehnico-aplicativ, turistic, sportiv. După perioada grădiniţei, odată cu intrarea în clasa „zero” sau I, perioada este optimă pentru ca un copil să descopere frumuseţea unor activităţi la Palatul de pe strada Trivale. Spre bucuria cadrelor didactice, există cursanţi care, nici după trecerea în clasa a V-a de şcoală, nu renunţă la frecventarea Palatului, susţinând că activitatea de aici îi ajută enorm.
Prof. Simona Marineaţă, care predă „Creaţie literară”, prof. Dragoş Petrică, titularul de la „Matematică”, prof. Luminiţa Simigiu, care le descoperă „Cultura şi civilizaţia engleză”, sunt în topul preferinţelor elevilor. În fiecare an, cursanţii de la „Creaţie literară” au câştigat premiul I la concursul internaţional „Basmele Reginei Maria”, organizat de Casa Regală! Cei cu abilităţi artistice rămân ani la rând ataşaţi sufleteşte de prof. Adina Sima, de la „Canto” sau de Violeta Bocancea, care, la cursul de teatru, îi învaţă cum să memoreze texte, să recite şi să-şi stăpânească emoţiile, lucruri folositoare la şcoală. Celor interesaţi de presă, prof. Mihaela Grigore le împărtăşeşte cunoştinţe din „bucătăria” instituţiilor media, învăţându-i să redacteze articole.
Dar există şi alte cursuri: de şah, pictură, dans, muzică instrumentală, informatică, foto, turism, aeromodelism, tenis, fotbal. O gamă variată care mai include şi alte opţiuni. În condiţiile în care programul este flexibil, fiind stabilit în funcţie de orarul de la şcoală şi al faptului că toate cursurile sunt gratuite, cererea este mare. Înscrierile se fac într-un ritm alert, iar dacă sunteţi interesaţi, trebuie să vă grăbiţi. Toate informaţiile necesare le puteţi obţine de pe site-ul www.palatulcopiilorpitesti.ro sau direct de la sediul instituţiei, unde primiţi şi formularul de înscriere. Deschiderea oficială va avea loc în dimineaţa zilei de sâmbătă, 14 septembrie, cursurile începând oficial de luni.