Ouăle de Paşte pot fi decorate şi cu frunze, în cazul în care nu duci lipsă de răbdare şi ai la îndemână un dres subţire. Ouăle se degresează bine, se clătesc şi se pun la fiert în apă, la foc mic, ca să nu se spargă. Se scot din vas şi cât sunt încă fierbinţi se învelesc cu trifoi, pătrunjel, mărar, leuştean etc.; se îmbracă fiecare bucată în parte, cu atenţie, în ciorapul tăiat în bucăţi mai mici şi după fiecare operaţie se leagă materialul la un capăt. „Cârnatul” din ouă se scufundă în apa clocotită cu oţet, sare şi vopsea din comerţ (amestecate bine înainte). Se lasă 3-5 minute, apoi se scot „şiragurile”; se lasă la scurs pe un ziar sau un prosop de hârtie. Dresul se îndepărtează cu tot cu frunze după ce „cârnatul” cu ouă vopsite se usucă. Pentru a obţine un luciu frumos se apelează la vată îmbibată în ulei.
Mirela NEAGOE