Conducerea Ordinului Asistenților Medicali Argeș și cea a Spitalului de Psihiatrie ,,Sfânta Maria” din localitatea Vedea au reînnoit Protocolul de Colaborare dintre cele două instituții.
Din echipa Ordinului Asistenților Medicali Filiala Argeș au făcut parte președintele Estera Stămoiu, vicepreședintele Neli Homeghiu, secretarul Mihaela Mircea și consilierul județean Ionela Prodan, care este și asistent medical în cadrul Spitalului de Psihiatrie ,,Sf. Maria”.
Managerul Spitalului ,,Sfânta Maria”, Georgeta Marinescu, a avut alături pe directorul medical, Maria Popescu, și pe coordonatorul Secției II, medicul Carmen Ogrean.
Evenimentul a avut loc, miercuri 30 iunie, în sala de ședinte a Spitalului de Psihiatrie ,,Sfânta Maria” din localitatea Vedea.
Prin semnarea noului Protocolul de Colaborare, încheiat pentru o perioadă de doi ani, se dorește continuarea unui parteneriat eficient între cele două instituții.
Cele două părți semnatare ale Protocolului au avut în vedere ca obiective comune, suplimentare celor deja existente aflate în derulare, și:
- elaborarea de proiecte comune (campanii, evenimente, acțiuni) în scopul consolidării statutului profesiei de asistent medical în câmpul profesiilor din sistemul sanitar, al creșterii calității pregătirii profesionale și al rolului profesioniștilor în comunitate;
- colaborarea în vederea asigurării infrastructurii necesare derulării cursurilor de pregătire profesională, cât și a manifestărilor științifice, destinate asistenților medicali argeșeni, în condițiile legii;
- derularea de proiecte comune specifice domeniilor de activitate ale partenerilor, în condițiile stabilite prin lege.
După semnarea Protocolului, managerul Georgeta Marinescu a declarat: ,,Formarea profesională este o prioritate pe care noi, echipa de conducere a Spitalului ,,Sf. Maria”, ne-am asumat-o în mandatul pe care îl avem. Punem întotdeauna accent pe cursurile de perfecționare și specializare și chiar am susținut specializarea în psihiatrie a asistenților medicali. În anul 2020, am alocat bani din buget pentru specializarea în psihiatrie a asistenților medicali și vom continua acest demers astfel încât toți asistenții medicali să beneficieze de aceste specializări. Avem în vedere să oferim astfel de oportunitățituturor categoriilor profesionale din spital. Sunt de părere că omul sfințește locul și, de aceea, am luat decizia să învestim în specializarea resursei umane. Este necesară și importantă tehnologia, însă resursa umană dă calitatea actului medical. Suntem recunoscători pentru faptul că am avut, de fiecare dată, sprijinul Ordinului Asistenților Medicali Argeș cu care am colaborat foarte bine. Facem o selecție riguroasă de personal întrucât ne dorim asistenți medicali care să se implice pentru pacient. Deși este un an greu, avem în vedere proiecte noi prin care să achiziționăm aparatură de specialitate, să perfecționăm, din punct de vedere profesional, resursa umană și, astfel, să putem îmbunătăți calitatea serviciilor medicale pe care le oferim. Protoculul de Colaborare cu Ordinul Asistenților Medicali Argeș vine tocmai în sprijinul a ceea ce ne dorim”.
Președintele asistenților medicali argeșeni, Estera Stămoiu, a făcut câteva precizări cu privire la semnarea documentului: ,,Am semnat acest Protocol de Colaborare întrucât consider că este nevoie să ne reafirmăm angajamentul pe care noi, echipa de conducere a Ordinului Asistenților Medicali Argeș, îl facem asistenților medicali argeșeni, respectiv acela de a le rămâne un partener de nădejde, orientat permanent pe maximizarea pregătirii profesionale. Este un angajament de continuare a relațiilor de susținere profesională reciprocă dintre aceste două instituții. Consider că formarea profesională continuă a resursei umane este cheia unui sistem medical performant. Este foarte important faptul că asistenții medicali argeșeni au posibilitatea să participe la programe de specializare. Mi-aș dori ca această preocupare să existe și să se desfășoare, constant, în fiecare unitate medicală. Ordinul Asistenților Medicali din România s-a implicat foarte mult și a avut o contribuție importantă în obținerea cadrului legislativ necesar specializărilor în profesie la care asistenții medicali să aibă acces dincolo de pregătirea profesională. Pregătim profesioniști și susținem excelența pentru că doar în acest mod putem avea servicii medicale de înaltă calitate care să câștige încrederea comunității. În plus, tot aceasta este și calea prin care putem depăși situații dificile precum pandemia de coronavirus. Dacă nu am fi avut profesioniști dedicați situația ar fi fost mult mai dificil de gestionat. Datorită profesionalismului și sacrificiului lor ne-am întors la activitățile obișnuite și acesta a fost motivul pentru care Consiliul Județean al Ordinului Asistenților Medicali Argeș a pregătit fiecărui asistent medical argeșean o Diplomă de Recunoștință atât de meritată și de încărcată de semnificație”.
De altfel, Diploma de Recunoștință a fost înmânată, la finalul evenimentului, de către membrii echipei OAMGMAMR Argeș, tuturor asistenților medicali din cadrul Spitalului ,,Sf. Maria” ca o dovadă de prețuire, dar și de respectare a cuvântului dat.