Nu, nu e vorba despre instalarea vreunor ceasuri publice pe marginea drumurilor care străbat judeţul, ci despre o acţiune organizată de poliţiştii Serviciului Rutier Argeş.
Intitulată „Ora exactă pentru siguranţă”, agenţii de circulaţie au desfăşurat, timp de câteva ore, activităţi de în cadrul unei campanii de prevenire şi conştientizare a opinei publice în general şi a participanţilor la traficul rutier şi pietonal în special pe probleme privind siguranţa rutieră.
Tema campaniei a pornit de la recomandările unor piloţi de curse, instructori auto şi constructori de autovehicule, care subliniază cât de importantă este poziţia mâinilor pe volan. Astfel, pentru un control cât mai bun asupra automobilului, pentru o reacţie cât mai rapidă la efectuarea unor manevre, precum şi pentru reducerea probabilităţii de rănire în cazul unei coliziuni care provoacă declanşarea airbagului, specialiştii recomandă ca mâinile să fie ţinute „la ora 9 şi la ora 15”, adică paralele. De asemenea, se recomandă ca volanul să nu fie ţinut strâns, pentru că oboseşte încheieturile degetelor/articulaţia pumnului, iar degetele mari ale ambelor mâini să fie ţinute întinse pe cercul volanului. Referitor la distanţa faţă de volan, scaunul şi spătarul trebuie poziţionate în aşa fel încât, în momentul când braţul este întins, încheietura palmei să se sprijine pe volan. Este total contraindicată împingerea scaunului şoferului cât mai mult în spate şi conducerea cu braţele întinse, fiindcă împiedică efectuarea corectă a manevrelor şi apare risc de accident. Totodată, specialiştii în automobilism îi sfătuiesc pe şoferi să ţină permanent ambele mâini pe volan şi să nu scoată braţul în afara maşinii, fiindcă poate fi grav accidentat de un vehicul angajat în depăşire, care nu păstrează o distanţă laterală suficientă.