► Compania acordă burse în valoare de 300.000 de euro
► Înscrierile se pot face în perioada 29 iunie – 3 iulie 2020
► 84 de locuri disponibile în trei licee partenere, cu specializarea operator sonde
OMV Petrom lansează o nouă ediție a programului de învățământ profesional “Școala Petroliștilor”. Este prima serie a acestui program care se desfășoară în sistem dual, prin înființarea a trei clase cu specializarea Operator sonde în trei licee partenere: Liceul Tehnologic “Astra Pitești”, Colegiul Tehnic “Grigore Cobălcescu” Moinești și Liceul Tehnologic “Voievodul Mircea” Târgoviște. Astfel, elevii care își doresc să se specializeze în acest domeniu se pot înscrie până la data de 3 iulie pentru unul dintre cele 84 de locuri disponibile.
Christina Verchere, CEO OMV Petrom: “În OMV Petrom, credem cu tărie în rolul fundamental pe care îl are educația în viețile noastre și în dezvoltarea societății și, de aceea, educația este unul dintre pilonii pe care ne-am construit implicarea socială. În ultimii cinci ani, ne-am îndreptat atenția spre dezvoltarea învățământului profesional şi am investit peste 3,5 milioane euro în acest scop în România. Anul acesta lansăm cea de-a treia ediție a programului Școala Petroliștilor și îi invit pe tinerii atrași de domeniul energiei să aplice. Este o responsabilitate și totodată o bucurie să ducem mai departe această meserie cu tradiție.”
Școala Petroliștilor în sistem dual se adresează elevilor care vor absolvi sau care au absolvit deja clasa a VIII-a și care nu au împlinit vârsta de 26 ani până la data de 1 septembrie 2020.
Odată admiși în program, viitorii petroliști vor beneficia de pregătire profesională în domeniul de operator sonde, suporturi de curs actualizate cu cele mai noi tehnologii și stagii de practică în cadrul companiei OMV Petrom. În plus, OMV Petrom va dota laboratoarele celor trei licee, astfel încât elevii să aibă acces la o bază de educație modernă și aplicată.
Pe parcursul pregătirii lor, elevii vor beneficia de o bursă în valoare de 200 de lei acordată de statul român și de o bursă suplimentară acordată de OMV Petrom, de până la 700 de lei pe lună, în funcție de performanța școlară. La finalizarea celor trei ani de învățământ profesional, elevii vor dobândi o calificare profesională recunoscută la nivel european și vor avea oportunități de angajare în cadrul companiei OMV Petrom.
Până în prezent, Școala Petroliștilor a pregătit două generații de meseriași calificați pentru operator sondă și operator la extracția, transportul, tratarea și distribuția gazelor și a susținut renovarea sălilor de curs din liceele partenere, precum și dotarea laboratoarelor cu tehnologii și echipamente moderne. De asemenea, împreună cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice, OMV Petrom a dezvoltat o programă școlară actualizată, care vine în sprijinul profesorilor și elevilor.
În prezent, 65 de absolvenți ai programului Școala Petroliștilor sunt angajați ai OMV Petrom.
Mai multe informații despre programul “Școala Petroliștilor” se regăsesc pe site-ul www.taraluiandrei.ro. Calendarul înscrierilor în învățământul profesional este disponibil pe site-ul Ministerul Educației și Cercetării Științifice (http://www.edu.ro/).
Această activitate contribuie la Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 4, Educație de calitate.
OMV Petrom lansează o nouă ediție a programului de învățământ profesional dual „Școala Petroliștilor”
Advertisement
Advertisement