După cum v-am informat într-o ediţie anterioară a ziarului, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Argeş au efectuat, miercuri,
percheziţii la sediul IMV Petrom Piteşti într-un dosar penal ce vizează obţinerea frauduloasă a unui teren care ulterior a fost închiriat societăţii amintite. Din câte se pare, oamenii legii au procedat la percheziţii după ce, în urmă cu trei luni, au solicitat documentele privind relaţia contractuală dintre societatea amintită şi un cetăţean din comuna Bogaţi.
Percheziţiile au avut loc în mai multe birouri ale Petrom, unde director este Cristinel Dăncilă, soţul Vioricăi Dăncilă, fostului premier al României, care nu are nicio calitate în acest dosar. Întrucât ulterior acţiunii s-au vehiculat tot felul de zvonuri, poliţia judeţeană a precizat:
„În cursul zilei de 14 octombrie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au desfăşurat o activitate de percheziţie la sediul regional al unei societăţi comerciale situat în municipiul Piteşti. Activitatea s-a desfăşurat în scopul administrării de probatoriu, într-un dosar penal în care se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, iar în urma activităţii de percheziţie au fost ridicate mai multe documente. La acest moment, cercetările vizează modul în care o persoană fizică ar fi dobândit o suprafaţă de teren, pentru care ulterior a avut o relaţie contractuală cu societatea comercială în cauză ce activează în domeniul petrolier.
Suspiciuni referitoare la dobândirea terenului
Aşa cum am precizat, acum trei luni oamenii legii au solicitat documente privind închirierea unui teren extravilan din Bogaţi pe care sunt amplasate sonde ale Petrom, vizat fiind Stelian M., din Bogaţi, asupra căruia planează suspiciunea că ar fi fost pus ilegal în posesia terenului cu pricina. Anchetatorii cred că bărbatul ştia de existenţa sondelor şi a făcut demersuri care contravin legii pentru a obţine suprafaţa pe care ulterior a închiriat-o către Petrom în baza unui contract încheiat în urmă cu peste 10 ani, iar în urma închirierii ar fi încasat aproximativ 150.000 de lei. Din cauză că în pofida demersurilor făcute Petrom nu au dat curs solicitării de a pune la dispoziţia anchetatorilor documentele solicitate, aceştia au obţinut mandat de percheziţie şi au ridicat actele de Departamentul Juridic, unde erau pregătite pentru a fi trimise poliţiei doar că din motive care ne scapă acest lucru nu s-a materializat.
Petrom, dispusă să coopereze
Ulterior efectuării percheziţiilor, OMV Petrom a emis un comunicat în care îşi prezintă oficial poziţia. „În ceea ce priveşte informaţiile publicate astăzi (miercuri, n.r.), precizăm că nu au fost aduse acuzaţii împotriva companiei sau a angajaţilor acesteia. În urma unor solicitări transmise de către organele de urmărire penală, OMV Petrom a pus la dispoziţia acestora mai multe documente, urmând să coopereze şi să respecte dispoziţiile autorităţilor în continuare”, a transmis compania.