Doi recidivişti au păcălit o femeie din judeţ şi i-au furat toţi banii din casă. Împricinaţii sunt arestaţi într-o altă cauză şi ambii au suferit mai multe condamnări.
Poliţişti din cadrul secţiei Rurale Lunc Corbului au continuat cercetările într-un dosar penal deschis pentru infracţiunea de furt calificat. Din verificări a rezultat că doi bărbaţi au indus în eroare o femeie în vârstă de 80 de ani, din Lunca Corbului, de la care a sustras suma de 1.100 lei. Este vorba despre Zorilă I., de 48 de ani, din comuna Ghimpeţeni, judeţul Olt şi Ipsilante Marius I., de 30 de ani, din comuna Buzescu, judeţul Teleorman. Ei au oprit maşina în dreptul unei case şi i-au spus octogenarei că ar fi fost trimişi de fiul ei fiul ei după nişte bani. I-au înmânat femeii o bancnotă de 500 de lei zicând că băiatul i-a rugat să-i lase mamei sale suma de 250 lei şi au cerut să le aducă restul de 250 lei. Bucuroasă că fiul i-a trimis nişte bănuţi care oricând sunt bineveniţi, octogenara a intrat în casă, s-a dus la locul unde ţinea pensia şi a luat 250 de lei. Unul dintre cei bărbaţi a urmărit-o fără ca ea să-şi dea seama, iar când bătrâna a ieşit în curte şi i-a dat celuilalt restul, celălalt a furat restul de bani. Când şi-a dat sema că a fost prădată, octogenara a sesizat poliţia. În timpul cercetărilor oamenii legii au avut surpriza să afle că hoţii erau arestaţi într-o altă cauză.
Recomandări
Pornind de la acest caz, Florin Popa, purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, face câteva recomandări importante. „Atragem atenţia cu privire la vulnerabilitatea persoanelor vârstnice care locuiesc singure sau în zone izolate. În absenţa unei vigilenţe crescute, astfel de persoane sunt predispuse să cadă victime înşelăciunilor de orice fel, fie că este vorba despre metoda Accidentul, ,Coletul, ,Pomana, ,Instalatorul sau alte pretexte sub care persoane rău-voitoare câştigă încrederea celor vătămaţi şi pătrund în locuinţele acestora, observând unde sunt păstrate sume de bani sau obiecte de valoare. Recomandăm persoanelor care au în familie rude cu vârstă înaintată, să poarte discuţii cu acestea privind felul în care pot fi abordaţi. Totodată, recomandăm ca aparţinătorii să poată fi contactaţi oricând, pentru ca persoanele vârstnice să poată verifica susţinerile celor care pretind sume de bani, indiferent de pretext. În ceea ce priveşte accesul în imobile, recomandăm ca înainte de a permite accesul, persoanele care pretind acest lucru să fie legitimate, iar pretextul verificat amănunţit şi la orice suspiciune să sune la 112”.
Un Comentariu
Anonim
D,apoi, deh, l-asa cap, asa caciula !