Oamenii de afaceri propun evaluarea posibilităţii adoptării unui salariu minim orar, şi nu lunar, ceea ce ar corespunde realităţii unei economii marcate de variaţii ale cererilor de pe piaţa internă şi internaţională.
Propunerea vine în contextul în care ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, afirma recent că salariul minim ar trebui să existe doar în sectorul public.
„Apreciem ca obiectivă iniţiativa domnului ministru Teodorovici, în legătură cu importanța fixării sau nu a unui salariu minim în sectorul privat, luând în considerare realităţile structurii economice şi diferenţele de productivitate între diverse sectoare”, au afirmat reprezentanţii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România.
AOAR apreciază că specializarea şi dezvoltarea serviciilor care asigură o valoare adăugată crescută poate fi stimulată prin introducerea aplicării legale şi nu prin calcule aritmetice (salariu lunar împărţit la 160 ore) a salariului minim orar, permiţând astfel o flexibilizare normală a costurilor cu forţa de muncă şi o creştere a competitivităţii companiilor.
Potrivit acestora, în contextul diferenţelor salariale existente între diversele regiuni ale ţării, eliminarea salariului minim ar putea fi un factor ce poate stimula crearea de noi locuri de muncă în zone mai puţin atractive, în principal din cauza lipsei infrastructurii.
14 Comentarii
Ioan
Și NOI….ANGAJATII…va solicitam vouă patronilor…sa nu mai faceți evaziune fiscala…de sute de mii de euro…sa nu va mai achiziționați mașini de 50-100.000 de euro…case de 500.000 de euro….concedii și călătorii de 20.000 de euro….amante de 50.000 de euro….sa nu mai folositi angajati fara forme legale….mai ales voi care organizati nunti-pomeni si botezuri…și atunci veți găsi bani pentru salariul minim lunar și nu…orar…profitul orar sa vi-l luați voi…de la centuriste…noi preferam salariul minim lunar…legal…cu carte de munca….sictir nesimțiților!
Anonim
Nea’ Ioane, fă-te bre și dumneata patron, dacă îi învidiezi așa de tare.
Anonim
Nu este așa ușor să fi patron în România,. așa cum crede unul- altul.
În primul rând trebuie să ai aptitudini să încalci la greu legea:
– să te pricepi să dai mită la cei care vin în control (ITM. Fisc, etc.)
– să te pricepi la făcut evaziune fiscală.
– să te pricepi să- ți înșeli angajații iar la nevoie , să-i calci în picioare
etc.
Pe scurt ca să fi patron în România trebuie să fi escroc, șarlatan.
Nu recomand niciunui om cinstit să se facă patron pentru simplu motiv că nu reziști „organelor” statului
Puiu
Unde ai văzut” bre „anonimule la ” nea Ion” invidie?Nu ai văzut că scrie despre lucruri reale?Degeaba îl indemni sa se facă patron pentru că nu poate.Nu vezi ce diferență de educație este intre tine,patron,și el angajat de bun simt.De ce dracu va comportați așa urat că și cum toți știu fi fost.Ai scris trei cuvinte și ți-ai dat arama pe fata,mai bine tăceai.
MARIN
Aveți perfectă dreptate.
Patronul român în ziua de azi a devenit un proprietar de sclavi care vrea să ia peste șapte piei de pe bietul om.
Patronul vrea să plătească salariatul cu 1/2 din salariul minim pe economie sau chiar mai puțin, totul numai spre beneficiul patronului.
Anonim
Că să înțelegi reiau unde a scris telefonul aiurea. Că și cum toți ați fi doctori,nu în sensul de „dastepți” ci în acela de neamuri proaste,sfidători .
Petre
Întâi pune mâna pe muncă și apoi mai vorbim.
Noi cei de jos ne-am săturat de muncă pe bani puțini, iar patronii nu s-au săturat de nemuncă pe bani mulți.
Drept urmare, pune mâna pe lopată și apoi mai vorbim.
Puiu
Văzuși”bre” ce ți-au răspuns românii adevărați?Spune-mi tu unul care minte!As fi vrut sa-ti amintesc câteva proverbe românești.Daca le-ai fi știut nu te-ai mai fi băgat să-i răspunzi domnului Ion,că nu e nea Ion cu tine fraiere.
Anonim
Vezi de treabă, nea’ Cutare, habar nu ai, d’aia nu crește țara, că nu știm să-i apreciem pe patroni, niște eroi ai economiei de piață, vânați de controale fără număr, cu un cod fiscal înterpretabil, care se modifică de pe o zi pe alta, fără surse de finanțare, cu un stat dușmănos și cetațeni așișderea. Voi, ăștia care criticați patronii, după ce că în viața voastră nu ați reușit să conduceți o roabă, în privat, dacă, prin absurd, ați deveni patroni, ați face mai rău decât cei pe care îi blamați.
Ioan
Tara nu creste pentru ca…nu are Antreprenori…nu Patroni…decât pe ici pe colo…foarte puțini…dintre cei care conteaza….majoritatea sunt…speculanți imobiliari….samsari auto…sau proxeneti….după ce câștiga banii din specula…din exploatarea fiintelor umane…dau fuga sa-și afișeze asa-zisa bunăstare….vânare de vânt…România deține o colecție imensa de asa-zisi Oameni de Afaceri….în realitate forme fără fond…Anonimule…în esență promovez ideea de respect pentru angajați…indiferent de functia/activitatea pe care o fac în firma Patronului….de asigurare a unui salariu decent care sa-I permita sa trăiască demn…o analiza recenta concluziona ca un angajat ar trebui sa încaseze lunar un venit net de 2000 lei pentru o viață decență…fără a lua în calcul plățile de chirie și întreținere…câți angajați din România au asigurat în prezent acest venit?…revenind la Patroni…dacă ti-ai deschis o afacere și m-ai angajat fi responsabil…prezum ca ști ce ai făcut….tu te afisezi cu super mașini…viața luxoasa iar Eu…angajatul care-ți produc bunăstarea…trăiesc la limita sărăciei…angajat fiind…poate ești de acord cu acest comportament al Patronilor…Eu Nu…în ceea ce te privește…ti-as dori sa ajungi la rezultatele profesionale ale subsemnatului…în fata tastelor toți părem importanți…în realitate putini și suntem…pe planeta aceasta toți oamenii sunt importanți. ..indiferent ca sunt Antreprenori sau Angajați…ceea ce contează este sa fim și responsabili in rolul pe care îl îndeplinim….Antreprenor sau Angajat…toți avem dreptul la o viață decentă….cu toți trebuie sa conștientizăm ca primul pas este de a…gândi si actiona în aceasta direcție….”restul este tacere”-W.Shakespeare….și RESPECT pentru ființă umană.
Anonim
Cu rezultatele profesionale superioare mie, ,,n-aș preaș crede” dar n-are rost să ne batem în CV-uri, adevărata valoare se vede și pe text, totuși, prea multe puncte, puncte și altele pentru o postare care are însă și părți corecte.
Anonim
Asa e nea caisa.Ai facut un test ca sa vezi cine sunt patroni?Multi au condus o roaba sau o rabla.Din 100 de societati comerciale numai 5% au patroni corecti, educati ,cu scoala ,nu „Jmecheri”.Daca faceai parte din cei 5%, nu te atacai…!?
Anonim
Aia e, că fac parte, într-un fel, din cei 5% și știu ce vorbesc. Și ziarul acesta are patroni. Să-i întrebăm dacă am dreptate sau nu. Repet, unii care-i critică pe patroni, ar face mai rău decât ,,criticații”. Vulpea și strugurii.
Mihai
Patron = sursă de lovele fără număr pentru cei care vin în control de la Fisc, de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, de la Pompieri, etc.
Păi aceste lovele se găsesc în contabilitatea firmei?
Sigur că nu !
Patronul este șmecher.
Și atunci de unde sursă de finanțare pentru umplut buzunarele celor care vin în control?
Răspunsul este simplu: din evaziune.
Astfel intrăm într-un cerc vicios, patronul ca să producă evaziune pune biciul mai cu sârg pe spinarea celui de jos, ca să iasă profit la negru.
Păi dacă tot iese profit la negru pentru buzunarele funcționarilor publici care vin în control, prost o fi ăl patron să nu facă ceva evaziune consistentă pentru propriu buzunar.
Din această afacere, pierde doar omul de rând . cinstit care muncește în slujba directă a patronului și indirect pentru satisfacerea nevoilor financiare a unor funcționari publici care oricum sunt plătiți regește de către Stat.
Dacă omul de rând face o plângere patronului la ITM , Fisc, etc, cu toate că este interzis de lege, funcționarii care se ocupă cu ancheta comunică patronului nu numai numele îndrăznețului revoluționar, dar comunică întregul document. Este normal să se întâmple așa că doar domn patron a uns bine buzunarele așa zișilor anchetatori, legea fiind oricum pentru proști.