Este cea mai mare pădure din Renania, care iniţial măsura 40.000 de hectare. Este cea mai veche pădure, de peste 12.000 de ani. Este cea mai acerbă luptă, cunoscută de peste 40 de ani. Este vorba despre o platformă situată între oraşele Köln şi Aachen, devenită câmp de bătălie între un concern energetic şi activişti ecologişti organizaţi. Concernul este proprietarul pădurii, care a fost defrişată în procent de 90%, pentru extracţia de cărbune. Acum, când protestele au luat forme de masă, guvernul de la Berlin a hotărât reducerea exploatării zăcămintelor de cărbune în general, în favoarea energiei noi (eoliene). De ce oare mai luptă o industrie carboniferă în agonie împotriva naturii şi a „reprezentanţilor” ei? Este un paradox al zilelor noastre.
De ani buni, lupta se duce în pădure şi pentru pădure. În ultimii 5 ani, activiştii protestatari şi-au construit căsuţe de adăpost în copacii seculari – unii au peste 350 de ani – iar armele lor sunt cântecele şi excrementele adunate în găleţi pentru a îndepărta forţele poliţieneşti. Poliţia a încercat să evacueze şi să demonteze coliviile demonstranţilor pentru că erau surse de incendii. Din cele 60 de „aşezări la înălţime” au fost demolate 20. În acest timp au avut loc demonstraţii de protest de mare amploare, cu participarea a 50.000 de persoane. Nu numai partidul verzilor, ci şi alte grupări şi organizaţii ecologice precum Greenpeace au mobilizat masele cu succes. Din nefericire, asemenea confruntări au dus şi la moartea unui jurnalist care a căzut din copac. Alte ciocniri între demonstranţi şi poliţişti nu s-au soldat cu victime. Este lupta între logica industrială şi natură.
Parlamentul Landului Renania a votat un program pentru următorii 20 de ani, cu investiţii de 6 miliarde de euro alocate pentru zona defrişată, unde se vor construi parcuri de inovaţii, cu energie modernă.