În cursul zilei de marţi, în mai multe localităţi din judeţ au avut loc percheziţii de amploare, majoritatea având legătură cu infracţiuni din domeniul sanitar. Unele descinderi au fost la Piteşti, inclusiv la Spitalul Judeţean, de unde trei infirmiere au fost ridicate de oamenii legii. Ieri, una dintre ele a fost arestată preventiv, iar alte două au primit arest la domiciliu.
Descinderi la spital
Coordonaţi de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale şi ai celui de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat descinderi atât la Spitalul Judeţean, cât şi la domiciliul unor persoane. Oamenii legii au ridicat tot felul de documente, după care trei infirmiere, două de la ambulatoriul de specialitate (Policlinică) şi una de la Unitatea de Primiri Urgenţe, au fost reţinute 24 de ore pe bază de ordonanţă şi încarcerate în arestul poliţiei judeţene. La două percheziţii a participat şi dr. Adrian Stoiculescu, director medical al „Judeţeanului”. Acesta a declarat că nu ştie nici despre ce este vorba, nici ce acuze le sunt aduse celor trei angajate. El nu a dorit să comenteze acest subiect, spunând doar că e treaba poliţiştilor şi a procurorilor.
Luare de mită şi trafic de influenţă
Potrivit anchetatorilor, cele trei infirmiere sunt suspectate de luare de mită şi trafic de influenţă. Din primele date rezultă că ele au primit bani pentru întocmirea de acte premergătoare în vederea obţinerii de concedii medicale în cazul mai multor persoane. Din informaţiile noastre, se pare că primele suspiciuni le-au avut funcţionari ai Casei de Sănătate Argeş, unde se efectuează decontările concediilor medicale, care au observat că unele ştampile şi parafe nu păreau în regulă. De aici ar fi pornit toată operaţiunea.
Decizii
După o noapte petrecută în arest, ieri, puţin după ora prânzului, cele trei infirmiere au fost prezentate Tribunalului Argeş cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Iar judecătorul a decis ca Ionica Daniela Moca, fostă Ţîntoacă, să fie arestată preventiv 30 de zile. La luarea deciziei, instanţa a ţinut cont că respectiva este recidivistă, ea având o condamnare anterioară pentru acelaşi gen de fapte. În privinţa celorlalte două, Daniela Gabriela Gheorghe, respectiv Graziela Sandu, judecătorul de cameră preliminară a respins cererea de arestare preventivă şi le-a plasat pe împricinate în arest la domiciliu, tot pentru 30 de zile.
Nu au voie să părăsească locuinţa
Totodată, pe perioada arestului la domiciliu cele două femei au obligaţia de a nu părăsi locuinţele fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, să se prezinte la organul de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemate, să nu comunice cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor sau cu martorii ori cu experţii din cauză. „În caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive (…) Cu drept de a formula contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se precizează în decizia judecătorilor.
2 Comentarii
Puiu
Nu a mințit, cine a spus ca prostul are mintea odihnita. Dar în Sanatate toată lumea fura nu numai Sorin Oprescu, care se tăvălea, în fata reporterului, cât de corect este el, și a doua zi l-au luat.
mihai
S-au marit salariile in sanitate cu intentia de a nu se mai lua spaga.Credeti ca medicii au incetat sa ia bani de la bolnavi odata cu marirea salariilor?Noi ,romanii,avem hotia in sange si suntem principalii vinovati pentru mizeria morala si materiala din tara…