Sunteți piteșteancă, dna Raluca Popescu, înțeleg că ați locuit și ați studiat în Pitești, iar acum ați ajuns o antreprenoare de succes în București. Unde anume ați învățat această meserie de „antreprenor”?
• Meseria de antreprenor nu se învață decât făcând-o. Nimeni nu iese din școală gata format antreprenor. Până nu începi o afacere, până nu te confrunți cu situațiile impuse de bunul mers al firmei, nu vei reuși să te numești așa. Eu am norocul să am cei mai buni parteneri și de la ei am învățat cam tot ce știu despre acest business. Pentru că e nevoie de multe cunoștințe specifice, nu oricine intră în această nișă.
Am terminat Colegiul Național Zinca Golescu din Pitești, unde am deprins elementele de bază în antreprenoriat, după care am urmat SNSPA- Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București. M-a atras foarte munt comunicarea în limbi străine, și identificând o nevoie acută pe piața muncii în România, m-am gândit – de ce nu? – să încerc să o rezolv. Suntem printre primele agenții din România care ne-am orientat spre aducerea de muncitori din alte țări (incoming). Cele mai multe agenții de resurse umane din România se ocupă de plasarea forței de muncă românești în străinătate. Invers, mult mai puține. Este un trend acum, pentru că lumea s-a convins de beneficiile acestei modalități de a-ți face un business mult mai eficient.
- Din experiența dv., cu ce probleme se confruntă companiile? În afara lipsei de finanțare, principala problemă pe care ați identificat-o dv. ar fi lipsa forței de muncă. Și așa ați ajuns la a aduce muncitori din Asia.
• Da. Lipsa forţei de muncă pe piaţa românească este cea mai mare problemă a oricărei firme. Nu spun neapărat lipsa „muncii calificate”, pentru că meseriașii români lucrează în țările din Vest, fiind foarte apreciați, dar și a celei necalificate. Românii nu mai muncesc pe salarii mici, nu mai vor „să își rupă cârca” pe salariul minim. În plus, nu prea mai găsești oameni serioși, pe care să te bazezi. Am un client aici, în București, are o tipografie. Se lucrează non-stop, are foarte mult de muncă, dar nu a găsit oameni serioși. Le făcea contracte de muncă, veneau două-trei zile, după care îl lăsau baltă. Cunoscându-mă, știind că aduc muncitori din Asia, într-o seară mă sună și-mi zice: „M-am săturat, m-au exasperat. Ia să-mi aduci vreo 10 nepalezi, că ăștia știu să muncească”. Și a avut dreptate, acum se descurcă chiar de minune, au învățat și limba română, comunică perfect cu ei și sunt foarte, foarte serioși.
Din multe puncte de vedere, este mult mai avantajos: asiaticii sunt mult mai harnici, dornici de muncă, îşi doresc să lucreze pe termen lung, nu au pretenţii salariale foarte mari.
Pentru firmele interesate, noi punem la dispoziţie atât personal calificat cât şi necalificat pentru orice domeniu de activitate: IT, Ho-Re-Ca, hotelier, menaj, croitorie, alimentară, producţie, construcţii etc.
UMAN CARE Recruiting are sucursale proprii în Nepal, India, Sri Lanka și Maroc, unde face cea mai bună selecție de personal. Nu aducem decât oameni cu recomandări. Adică, garantăm pentru ei.
Agenția noastră face parte din cel mai mare lanţ de companii de recrutare din România, fiind în total 5 companii surori, aducând în 2021 peste 150 de muncitori străini să lucreze în România.
Îi aștept pe toți antreprenorii care doresc forță de muncă serioasă, să ia legătura cu mine, pe email carla@umancare.ro sau să intre pe site-ul nostru sau pe pagina noastră de facebook. Le garantez că nu vor regreta.