Au apărut multe firme de pompe funebre în ultimii ani și patronilor le merge bine, media înmormântărilor fiind de 5-6, zilnic, în Pitești.
Autoritățile au reglementat situația în privința expunerii sicrielor care nu mai pot fi așezate oriunde pe trotuar ci doar în incinta sediilor agenților economici. Totuși o problemă a rămas nerezolvată, cu toate că atât Primăria cât și administrația cimitirelor au făcut eforturi și în acest sens. În cimitirul Sf. Gheorghe, cel mai vechi și mai mare din urbe, din cauza numărului mare de înhumări, pe alei „apar” sicrie sau resturi din ele! Fenomenul se întâmplă mai mult în week-end. Așa a fost și la acest sfârșit de săptămână. Celor care veniseră să se reculeagă la mormintele rudelor, le-a fost dat să vadă o imagine sumbră. Pe marginea uneia dintre aleile principale, era un sicriu deteriorat. Desigur a fost vorba despre o deshumare.
Tipicul se cunoaște, osemintele sunt puse în sac de pânză albă iar acesta lângă sicriul celui înmormântat. Rămân de la caz la caz, scânduri sau chiar sicrie scoase din locurile de veci. Până când sunt încărcate într-un camion și duse la groapa de gunoi, chiar și în intervalul de câteva ceasuri până în momentul transportului, priveliștea are un efect puternic asupra trecătorilor, mai ales în cazul bătrânilor, vulnerabili din punct de vedere emoțional. Pe lângă starea apăsătoare pe care o resimt piteștenii din cauza pandemiei, „tabloul” de care au parte când trec pe o alee unde este „expus” un sicriu de-abia scos din mormânt, le sporește tristețea. Administrația cimitirului a schimbat multe în bine în ultimii ani: canalizare, iluminat, curățenie desăvârșită, pază permanentă. Nu se mai fură, nu mai sunt distrugeri, cerșetorii sunt în număr tot mai mic. Totuși se impune urgent găsirea unei soluții pentru ca niciun sicriu să nu mai fie pus la întâmplare în văzul lumii, nici pentru un ceas! Subscriem cititorilor noștri care ne-au sesizat problema. Va găsi primarul Cristian Gentea, soluția?