Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 27-31 mai 2024, evenimente cultural-educative, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:
Prezentarea Buletinului Simpozionului Național „Mircea Eliade și Mitul Eternei Reîntoarceri”, în cadrul proiectului cultural-educativ Clubul literar-artistic „Mona Vâlceanu”, coordonat de editorul, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Maria Mona Vâlceanu, luni, 27 mai, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„Vom ilustra cu definiții ale mitului, din colaborările la simpozion ale regretatului profesor Mihail Diaconescu”, spune Maria Mona Vâlceanu.
Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români, Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, luni, 27 mai, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Dialogul cu tema „Iisus şi relaţia mea cu El” (II), în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, având-o invitată pe terapeuta Valentina De Ametist, eveniment care va avea loc luni, 27 mai, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Prelegerea cu tema „De la alegererile din 1946 la primele alegeri libere din 20 mai 1990”, susținută de istoricul Ștefan Dumitrache, viceprimarul municipiului Curtea de Argeș, eveniment care se va desfășura marți, 28 mai, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„Alegerile din 1946 trebuiau să marcheze accederea la putere a comuniștilor. În acest sens, o delegație s-a deplasat la Moscova, unde a fost instruită alegerile. În mod evident, alegerile au fost fraudate, dar Occidentul a acceptat rezultatul alegerilor ca fiind corecte. Apoi, comuniștii s-au debarasat de aliații lor în aceste alegeri, trimițându-i în închisoare. Abia în 1990 s-a revenit la alegeri libere și acestea au fost organizate în data de 20 mai 1990. Asta nu înseamnă că în perioada comunistă nu s-au organizat alegeri. S-au desfășurat după un anumit tipic, pe care-l voi descrie pe larg la întâlnirea noastră”, spune Ștefan Dumitrache.
Festivalul Internațional de Teatru în Stradă – PISTF ediția a II-a, care se va desfășura în perioada 28 mai – 2 iunie, eveniment organizat de Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești și Filarmonica Pitești, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, după următorul program:
Marți, 28 mai:
• ora 17:30 – LOVEBAR, Trupa de teatru „Il Posto”, Italia – dans vertical – fațada Teatrului „Al. Davila”;
Miercuri, 29 mai:
• ora 21:00 – SKYLINE, Trupa de teatru „Il Posto”, Italia – dans vertical – fațada Teatrului „Al. Davila”;
Joi, 30 mai:
• ora 17:30 – JUDECATA POVEȘTILOR, cu Marian Râlea – Magicianul – spectacol pentru copii, interactiv – Piața Primăriei;
Vineri, 31 mai:
• ora 13:00 – FARFURIA, Teatrul „Masca”, România – Piața Primăriei;
• 15:00 – 17.00 – ANIMAȚIE, Teatrul „Become”, Sibiu – Piața Primăriei;
• ora 17:30 – IEDUL CU TREI CAPRE, Teatrul Național „Aureliu Manea”, Turda – Piața Primăriei;
Sâmbătă, 1 iunie:
• ora 11:00 – THAT ROUND THING, Davai Teatr, Israel – Piața Primăriei;
• 12:00 – 15:00 – spectacol muzical-coregrafic, coordonat de Centrul Cultural Pitești, pe scena din Piața Primăriei;
• 16:00 – 19:30 – Young Rock by Rebel X:
- lecții interactive de percuție și chitară, pentru copii, sub îndrumarea tinerilor care cântă în trupele rock locale;
- concert live – trupe rock formate din liceeni piteșteni: „Ascetic” – heavy metal, „Abyss” – hard rock și „Myst” – blues rock.
Duminică, 2 iunie:
• ora 17:00 – BALLS OF FIRE, Davai Teatr, Israel – Piața Primăriei.
Lansarea cărții de proză cu titlul „Trecând prin timp”, de Lucia Elena Locusteanu, în cadrul proiectului „La Vama Vremii”, coordonat de scriitorul și publicistul Nicolae Badiu, eveniment care va avea loc miercuri, 29 mai, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Vorbim despre tenacitate, talent, optimism… Călătorie în timp… Mereu spre victorie, cu lumina în față!”, spune Nicolae Badiu.