# Dr. Mihai Popescu a vorbit despre moartea care pândeşte în spitale, despre şpagă, despre medici şi condiţii.
Cred că un jurnalist are o datorie în faţa opiniei publice, aceea de a prezenta situaţia cât mai aproape de adevăr. Un medic, cu atât mai mult, fiindcă răspunde de viaţa pacienţilor! Astfel, scrisoarea pe care am publicat-o în cotidianul nostru, referitoare la drama unui pacient plimbat prin patru-cinci spitale până a ajuns în sicriu, a stârnit sute de reacţii din partea cetăţenilor care au fost recent la spital, ca pacienţi sau ca aparţinători.
Sunt mulţi oameni nemulţumiţi de ce se întâmplă în spitale, semn că scrisoarea nu este, de fapt, o stare singulară, izolată, a unei fiice furioase că şi-a pierdut tatăl şi că de vină ar putea fi… unii medici şi sistemul medical. Ceea ce am publicat a fost contestat de anumiţi doctori, dar a fost confirmat de opinia publică şi de aparţinătorii care sunt hotărâţi să treacă la acuzaţii oficiale. Ce se va întâmpla e greu de spus în momentul de faţă. Dar…
Care-i adevărul?
În vreme ce doctorii se apără şi spun că totul se desfăşoară conform protocolului, conform regulilor, conform jurământului lui Hippocrate, informaţiile pe care le primim la redacţie, de la cititori, sunt situate la polul opus: spun că nu prea există condiţii, că li se vorbeşte urât, că fără plic nu sunt băgaţi în seamă, că şi cu plicul, până la urmă, nu au cum să ridice nivelul de competenţă al cadrului medical ş.a.m.d. Desigur, adevărul e undeva la mijloc, dar nu chiar. E un pic delicată situaţia, fiindcă în vreme ce instituţiile au şi specialişti care se pricep să explice fenomenul şi chiar să „parfumeze” morţii, oamenii de rând nu au alte arme decât vorbele şi trăirile personale pe care le luăm sau nu de bune. Iar vorbele fără acte doveditoare nu înseamnă nimic.
Am agitat „neuronii” de la Judeţean
În orice caz, insistând pe subiect şi prezentând tot felul de imagini nepotrivite pentru un spital precum SJU Piteşti (inclusiv depozitarea pe hol, lângă lift, a unor saltele şi paturi), am reuşit, ca să spunem aşa, să agităm „neuronii” din unitatea respectivă. Şi cine altcineva poate vorbi mai bine despre „neuroni” şi poate face lumină decât un neurochirurg, şeful secţiei de Neurochirurgie, dr. Mihai Popescu.
L-am contactat pentru a lămuri atât cazul care a scandalizat opinia publică, cât şi alte aspecte văzute şi nevăzute la Spitalul Judeţean.
Cunoaşte cazul
Într-un cadru neoficial, medicul ne-a mărturisit că a luat cunoştinţă cu regret despre această situaţie dramatică. S-a interesat de caz şi a constatat că au fost respectaţi paşii cu privire la diagnosticare şi tratament. Pe de altă parte, medicul spune că pacientul nu ar fi respectat cu stricteţe indicaţiile de specialitate.
– Cum comentaţi informaţiile apărute în presă? Ce am omis?
– În cazul pacientului respectiv, fumatul era absolut interzis. Din câte am înţeles, pacientul nu a respectat indicaţiile şi tratamentul (pentru o formă gravă de arterită) şi a avut ca şi complicaţie o infecţie urinară. A fost la o doctoriţă de interne, i s-au luat probe şi i s-a dat tratament. A plecat acasă şi a fost chemat după 48 de ore. S-a făcut angiografie şi a înţeles că e gravă situaţia. Pentru acurateţea diagnosticului, i s-a recomandat să meargă la prof. Dănăilă de la Bucureşti, care e numărul unu în ţară pentru investigaţii. L-a văzut şi i-a făcut o serie de recomandări. Mi s-a părut o chestie normală, din moment ce Felix Sârboiu l-a trimis la un medic cu o mare experienţă. Eu, unul, nu m-aş fi supărat să primesc o asemenea recomandare. Nimeni nu-i perfect şi cu toţii avem limite, iar pacientul nu a fost trimis la Bârla, ci la un medic de top!
Despre şpagă
– Este adevărat că doctorii şi asistentele au luat şpagă?
– Nu au luat şpagă. Am auzit că s-au oferit bani. Dacă omul e mulţumit, dacă dă 10 lei pentru că i s-a pus perfuzia şi i s-au luat analizele, eu ce să fac, să chem DNA-ul? Mai circula şi informaţia potrivit căreia ar fi dat o rudă a pacientului 200 lei unui cadru medical. Asta e problema corupţiei în România? Am infirmiere care stau cu părinţii şi copiii într-o garsonieră. Totuşi, dacă aparţinătorii le-au dat bani doctorilor şi acum acuză, să facă dovada.
– Oamenii ne scriu că pacienţii mor cu zile în spital…
– Lumea nu acceptă faptul că, da, se moare în spital. Sunt cazuri grave unde nu se mai poate face nimic. Asta nu înseamnă că medicii nu îşi fac treaba, ei fac tot ce pot. La Spitalul Judeţean există oameni care chiar ştiu meserie. Avem şi personal mediu, asistente, spre exemplu, care chiar cunosc meserie. Dar nu pot să vă ofer un procent. Este adevărat şi faptul că există erori medicale, iar cea mai frecventă eroare este cea din necunoaştere. Fiecare om are limitele lui profesionale şi intelectuale. Majoritatea doctorilor au bunăvoinţă şi dorinţa de a face bine. De fapt, e principiul conform căruia să nu faci mai rău. Niciun doctor nu pleacă cu ideea să facă rău bolnavului, asta mi-aş dori să înţeleagă oamenii.
– Sunt pacienţii trataţi cu aceeaşi unitate de măsură?
– Eu cred că toată lumea are dreptul la sănătate, tocmai de aceea lucrez doar la un spital de stat şi nu la privat. Mi-am făcut o rânduială, legat de cum trebuie să se poarte cadrele spitaliceşti cu bolnavul: indiferent că e director, secretar de stat sau „Del Bosque” – beţivul pe jumătate îngheţat, te porţi la fel. Toţi pacienţii trebuie trataţi cu aceeaşi atenţie. Nu pot spune că regulile se aplică peste tot; din acest motiv apar discuţii, iar oamenii, uneori, când vin, vin cu capsa pusă pe medici şi asistente. Asta nu exclude cazuri de proastă creştere a anumitor angajaţi, situaţie care se găseşte în toate spitalele, nu putem nega asta.
Rolul medicului-şef
– Dumneavoastră ce faceţi ca medic-şef la Spitalul Judeţean?
– A fi medic-şef implică mai multe lucruri, cum ar fi să conduci un colectiv. Iar în acel colectiv sunt şi persoane cu mai puţine studii şi chiar educaţie. De aceea, ca şef de secţie, trebuie să introduci o rânduială, nişte obiceiuri medicale şi sociale. Le spun fetelor: „Zâmbiţi, că nu vă costă nimic!” Nu te costă nimic să-i spui celui în suferinţă că va fi bine, cu sinceritate şi cu căldură sufletească. Într-un mediu plăcut, durerea aproape că dispare. Am observat la cei cu hernie, când li se pune muzică şi au alături oameni sufletişti, optimişti, nu se mai plânge nimeni. Apoi, partea de igienă este iarăşi un lucru la care ţin, că nu te duci să pui o perfuzie cu mâinile murdare, ci te speli înainte. Iei probe din salon pentru depistarea bacteriilor periculoase ş.a.m.d. Deci, fiecare medic-şef trebuie să impună o conduită profesională, una socială şi una morală. Nu în ultimul rând, baţi la uşă şi saluţi când intri – le spun colegilor.
Igiena din spital
– O altă problemă este accesul vizitatorilor în saloane. Am scris despre asta, se intră cu bocancii murdari şi uneori chiar cu haine murdare…
– Problema cu aceşti vizitatori e că fac scandal în momentul în care li se spune să iasă afară tocmai din aceste motive.
– Lumea acuză lipsa de igienă din spital. Aşa este?- Da, lumea spune că în spital sunt microbi. Păi, peste tot sunt microbi. Noi punem trei tablete de cloramină în apă, dar asta nu înseamnă că în toate secţiile se întâmplă la fel. În fişă scrie că trebuie să faci curăţenie o dată la opt ore. Noi facem de fiecare dată când e nevoie. Astea sunt pretenţiile mele, ca justificare legală şi morală. Revenind la ce am spus, şi oamenii trebuie să fie responsabili când vin în vizită şi intră în saloanele cu bolnavi.
– La ce nivel apreciaţi activitatea din spital?
– Noi facem ce putem mai bine cu ceea ce avem, dar dacă eu mă duc cu Dacia la Formula 1 nu o să pot bate niciodată Ferrari. Este evident. Dar cu Dacia asta pe care o avem, ne asigurăm aproape tot ce este nevoie, mai puţin Formula 1. Niciodată un spital de stat nu o să fie de Formula 1!
7 Comentarii
Anonim
Vă rugăm ,dragi redactori de la Argesul, scrieți în titlul acestui interviu, la începutul lui ,ca in cazul ştirilor de groază despre accidentele rutiere teribile ,( dar ) … la acest „interviu” scrieții cu GIGANTE …”H O R R O R” !!!
Anonim
Cata nerusinare sa ai ca sa poti mintii in halul asta? Adevarul o sa iasa la suprafata mai devreme sau mai tarziu. Din 15 zile care a fost internat 1 singura data a venít doctorul sa – l vada. Angiografia I s-a facut a 3 a zi de la internare nu dupa 48 de ore dupa externare. In noaptea dupa angiografie, s a simtit foarte rau a avut frisoane mari cu transpiratii reci. Oare o fi fost de la arterita?(Nu a trecut nimeni sa-l vada in noaptea aceea. Nimeni!) Spre dimineata nu a mai putut urina, asa ca colegul de camera s a dus dupa asistenta si la sondat. A 2 a zi cand ne-am dus la el am avut neplacerea sa il gasim cu capul intr-o balta de sange, si pijamaua era ca si scoasa dintr un lighean cu apa. Am iesit sa caut doctorul, sa il intreb de ce tata s a deteriorat asa? De ce are sonda? Nici n-am apucat sa termin bine fraza ca stiti ce raspuns mi- a dat?LASATI-MA „BA” IN PACE! Recomandari de la dumneavoastra? Nici 1. Recomandari de la doctora Berca : antibiotic +tratament de la medicul de chirurgie vasculara:adica nici1.Revii dupa 48 de ore pt tratament chirurgical. A venít si stiti care a fost tratamentul?Eliminare a sondei urinare si trimis acasa cu urmatoarea recomendaré :Antibiotic si revenirea dupa altor 48 de ore. Oare daca cand la sondat i se administra antibiotic preventiv si nu astepta 7,8 zile sa ii ia o, proba de urina, ii facea o ecografie si probele necesare, si nu-l mai trambala pe drum, si il opera cum ne-a comunicat, tata nu pleca in ceruri. Dar Dumnezeu are grija de fiecare.
Nicoleta B
Domnule director ,
Pentru mine opinia dumneavoastra nu este neasteptata .Din acest motiv am trimis o scrisoare deschisa doamnei ministru a.l sanatatii pentru a elucida acest caz .Tatal meu a fost dus la urgenta la spitalul din Curtea de Arges si apoi derivat la spitalul judetean Pitesti ,pe motivul ca la Curtea de Arges nu exista o sectie de chirurgie vasculara .L.a vazut doctorul Sarboiu si a spus sa revina pentru internare si investigatii .In acel moment noi nu eram in tara (fetele lui tata ) dar am decis impreuna cu sora mea sa mergem sa.i fim alaturi in momentul internarii .Mare bucurie a fost cand ne
a vazut iar noi am incercat sa.l convingem din primul moment sa.l ducem la Bucuresti la spitalul Malaxa unde in 2016 i se amputase doua degete tot din motivul arteritei .Tata de la amputatie se sprijinea tot timpul de un baston pentru ca nu mai avea stabilitate din cauza amputatiei .A refuzat categoric sa mearga la Bucuresti pe motiv ca e prea departe si ca el nu.si doreste decat sa fie cat mai aproape de noi .L.am internat la spitalul judetean Pitesti cu multe tam.tamuri jigniri etc .Noi aveam inima stransa din cauza faptului cum am fost primiti .Din momentul in care am intrat pe usa sectiei de chirurgie vasculara ,ne.a intampinat doamna asistenta sefa tipand : Ce cautati aici ,cine v.a trimis aici etc .Noi i.am explicat ca avem o trimitere de la medicul de famile si ca il vazuze un medic cu cateva zile in urma cu recomandarea sa revina pentru investigatii (Dr Sarboiu)Doamna asistenta nu se oprea din taraboi si in acel moment a aparut domnul doctor Sarboiu si el folosind acelasi ton ,ca cine mama dracului ne.a trimis acolo etc Noi i.am aratat hartia,pe care culmea chiar dumnealui o scrisese si cand si.a dat seama ca chiar dumnealui o scrisese a zis pe un ton mai tacut : Eu am scris.o si a rupt hartia in acel moment .A inceput sa ne spuna ca n.are locuri ,ca este foarte solicitat spitalul .In acel moment a trimis acasa cativa batranei care asteptau pe holul sectiei si brusc nu s.a eliberat un loc si 5 .Ne uitam la fata tatalui nostru care era tacut si trist .L.a internat iar noi am plecat acasa cu speranta ca se va face bine .Mare greseala sa credem asta si va si argumentez de ce .Zi de zi ne duceam la spital .A doua zi cand ne.am dus tata era vesel si optimist ,a luat.o in brate pe mama ,au facut cativa pasi impreuna si mama atunci i.a spus glumind :Sa te faci bine ca la anul facem 50 de casatorie si ne da primaria 200 de lei .Ne.am pus toti pe ras in acel moment ,pentru ca chiar daca eram intr.un spital cu parintele nostru ,nimic nu ne.ar fii dat de banuit ca tata isi traieste ultimele saptamani de viata .Au inceput sa.i bage cate doua perfuzii pe zi ,asta este tot ce vedeam noi si se presupune ca i s.a administrat niste anticoagulante intramuscular .Asta mi.a comunicat o asistenta cand a venit sa.i faca o injectie .Urmatoarea zi a aparut doctorul Sarboiu cu un alt medic nu stiu cum se numea (angiograf) si o asistenta .Dr Sarboiu s
a exprimat asa : O sa.i facem o operatie de bypass si daca nu reuseste ……fierastraul !Noi l.am intrebat ? Exista un risc ceva ? Si ne.a raspuns : Asta e sanatos ca tunul .Noi eram absolut multumiti si ne gandeam ca in cel mai rau caz o sa ii se amputeze piciorul ,dar ce mai conteaza odata ce el o sa scape cu viata .In aceiasi seara a fost dus sa ii se efectueze o angiografie si probabil de emotii ,sau din slabiciune a cazut pe jos iar personalul de acolo in loc sa.l ajute s.au pus pe ras cu totii si unul dintre ei i.a spus : De asta nu esti in stare dar de gura santeti buni .In acea seara sora mea l.a sunat si avea o voce schimbata
.I.a spus surorii mele ca a racit ca sa no ingrijoreze apoi intr.un final ia spus ca se simte un pic cam rau ! A doua zi ne.am dus la spital ,tata arata rau si la fata si fizic .Mai mult de atat era si sondat .Am vazut doctorul pe hol si am incercat sa.i cerem explicatii .Ne.a raspuns pe un ton arogant .Hai ma ,mai lasati.ma ! Am ramas muti .Tata nu se mai putea ridica singur ,avea nevoie de ajutor .Ne.am dat seama ca nu sant semne bune ,ca ceva nu este in regula .Ma gandesc ca preventiv cand l.a sondat trebuia sa ii se administreze un antibiotic ,iar o proba de urina i.a luat abia pe 3 octombrie .Mai exact la 7 zile dupa ce a fost sondat .Nici un moment n.a mai comunicat nimeni cu noi ,nici un indiciu sau o vorba nimic .Starea lui era deplorabila din zi in zi .Inima imi spunea ca ceva nu e bine ,ca nu e normal ca tata sa nu se mai miste ,sa se poata ridica singur .In prima duminica dupa internare la 9 dimineata eram deja la spital ,simteam ca nu e bine deloc tata .imi dicta instinctul ca trebuie sa ma duc si m.am dus cu sora mea .Am intrat in salon si am vazut o imagine dezolanta .O balta de sange in pat ,tata avea gatul stramb si un horcait ca si cum in momentul acela tragea sa moara .Am inceput sa tip si am iesit fugind pe holuri incercand sa ma ajute cineva .M.am dus peste asistente ,ele isi beau cafeaua linistite (nu le condamna nimeni ,este un drept a.l dumnealor)eu tipand ,ele s.au ridicat si au venit la salon .Eu am facut un atac de panica (singurul din viata mea )dintre care una dintre asistente mi s.a adresat ca sant foarte sensibila ,la vederea sangelui si s.au scuzat ca n.au vrut sa.l deranjeze .Tata era ingrozitor de rece ca gheata ,nu.l mai puteam incalzii si ne.a spus ca s.a simtit extrem de rau toata noaptea si nu a venit nimeni sa.l vada .Din acel moment mi.am dat seama ca ceva e in neregula si nu merge spre bine .Din niste motive personale a trebuit sa ma intorc pentru cateva zile in Spania ,promitandu.i tatalui meu ca o sa ma intorc ,sa vedem cum o sa putem solutiona problema .Asa am si facut .Mi am luat la revedere cu o mare durere si m.am intors sa.mi rezolv problemele de servici .In urmatoarele zile mama si fratele meu ,il vizitau zi de zi si nici un fel de ameliorare din contra ,din rau in mai rau .Intr.una din zile cand a ajuns la chirurgie vasculara ,tata nu mai era acolo .Mama a tras o sperietura groaznica ,nu o anuntase nimeni nimic .In patul in care fusese tata era o femeie internata care habar nu avea ce s.a intamplat .Mama s.a dus speriata sa le caute pe asistente si i s.a comunicat ca a fost mutat la medicina interna fara sa i se dea alte explicatii .S.au dus la medicina interna si mama a cerut sa vorbeasca cu medicul care il preluase .A aparut o doctorita care i.a vorbit foarte frumos mamei ,spunandu.i ca ea nu vrea decat sa.l ajute pe doctor .??????Cu ce si de ce ? Ce i s.a facut la medicina interna ,mai exact ce fel de investigatii ? Nimic !Noi avem hartiile de la spital .I s.a facut niste vitamine si atat .Avea 15 zile de internate ce probe amanuntite i s.a facut ? Mama i.a dat 250 lei doctorei Berca rugand.o sa aiva grija de el .Dupa trei zile l.au externat specificandu.i sa revina dupa 48 de ore la control .S.au prezentat la control dupa 48 de ore ,tata era ” leguma ” nu.si tinea gatu ,spatele si de mers nici vorba .A asteptat o jumatate de zi tintuit intr.un scaun cu rotile ,pana ce doctorul a putut sau a benevoit sa.l vada !Cand a aparut doctorul ,mama ia bagat 50€ in buzunar iar el ia spus multumesc .A inceput consultatia si doctorul in acel moment a inceput sa bata cu pumnii in pereti ca el vorbeste el aude ,ca toti face ce vrea ca el a zis ca trebuia sa fii fost vazut de un neurolog (El ca scuza probabil ca se referea ca din acest motiv a fost mutat pe alta sectie ) unde nu i s.a facut practic nimic .In acel moment a decis sa.i scoata sonda fara sa.i dea nici o explicatie si fara sa astepte sa vada daca poate urina si i.au trimis acasa cu recomandarea sa revina din nou dupa 48 de ore .Au plecat acasa si cum era de asteptat ,tata n.a mai putut urina si noaptea mama a chemat salvarea .L.au dus la Curtea de Arges si l.au sondat din nou .L.au adus acasa innapoi cu masina practic carat in brate .Noi am lasat totul balta si ne.am intors cu gandul ca trebuie sa incercam alte cai si gandindu.ne cum e posibil sa duci o persoana pe picioare si sa.l scoti paralizat si cu pampers ? Am luat trimitere si ne.am dus la Fundeni la chirurgie vasculara .Dadusem si noi niste telefoane .Acolo trebuia sa.l vada un medic chirurg pe chirurgie vasculara .Asta a fost initiativa noastra si nicidecum ce spune doctorul Sarboiu ca a fost trimis de dumnealui .De doctorul care spune directorul spitalului nici n.am auzit si nici nu l.a vazut vreodata pe tata (avem dovezi ) macar sa fii fost asa .Daca ne recomanda eram dispusi sa facem orice sa.l putem salva .Revenind la subiect ,cand am ajuns la Fundeni asistenta sefa s.a speriat cand l.a vazut pe tata si ne.a spus ca nu mai asteapta nici un moment sa iasa doctorul din sala de operatie si ca trebuie sa.l vada urgent medicul de garda .Cand l.a vazut au inceput intrebarile : De ce are sonda l.a vazut un urolog ? De ce este atat de degradat l.a vazut un neurolog ? Si ne.a intrebat de ce nu l.au vazut acesti specialisti ,din moment ce a fost internat recent la Pitesti ? Avea un ton compatimitor si ne.a spus ca avand o sonda urinara ,automat are si o infectie si daca.l pune pe masa de operatie moare .Si nimeni din lumea asta nu s.ar incumeta sa.l opereze cu infectie .Normal ca avea infectie daca la Pitesti il sondase i.a scos sonda si apoi resondat din nou laCurtea de Arges .Ne.a trimis urgent la spitalul sf Maria ,iara cu el pe brate si ne.am dus sa.l vada un medic urolog .I.a facut urgent un ecograf .n.a reiesit nimic grav decat niste probleme cu prostata si recomandarea sa ia antibiotic inca 10 zile pentru infectie si tratament pentru prostata .Doctorul s.a exprimat si el ca nu e neurolog ,dar ca
l vede foarte degradat pe bietul om .Noi eram disperati ,Nu stiam ce sa facem .La neurologie nu avea locuri si ne.a trimis acasa spunand sa revenim dupa 4 Zile .Iara luat acasa si tarat in masina cu patura si perna si carat pe brate ca un copil mic .Au trecut in sfarsit cele 4 zile si ne.am intors la Bucuresti sa .l internam .Doctorul neurolog primul lucru ne.a intrebat ca de cat timp e asa ? I.am aratat hartiile de la Pitesti si ne.a spus ca probabil i.a plecat un tromb si are si vreun accident cerebral sau mai multe .I s.a facut CT,rezonanta magnetica .Diagnostic final tetrapareza spastica ,dementa vasculara ,arteroscleroza .Ne.a dat drumul dupa 10 zile si a trebuit sa ne ducem in aceiasi zi sa vedem ce facem cu sonda .Doctorul urolog cand l.a vazut i s.a facut mila de el si a zis ca n.o sa.l mai chinuie .O sa.i puna o sonda pe doua luni jumatate .Ne compatimea .Se vedea clar ca tata se duce .Intrebarea mea este ? Santeti sigur ca a.ti investigat bine cazul domnule director ? De unde s.a scos faptul ca tata a fost trimis la unul dintre cei mai buni doctori pe tara ? Cand noi prin forte proprii am actionat incercand sa ne salvam parintele ? Daca s.ar fii comunicat cu noi fiti convins ca orice ni s.ar fii cerut ,am fii facut .Nu ne.am dorit decat sa ne salvam tatal si nimic mai mult .N.am venit cu ideea in nici un moment sa deranjam sau sa desconsideram pe nimeni .Nu ne credem superiori din contra .Va recomand sa cititi comentariile cadrelor medicale care lucreaza in spitalul Pitesti ,din articolul anterior despre cazul tatalui meu .Halal vocabular !Indiferent ce spuneti dumneavoastra care stati intr.un birou eu stiu ce am trait si stiu ca daca s.ar fii actionat corect si rapid ,tatal meu a.r fii fost in viata astazi chiar daca fara un picior .Cine poate sa.mi explice cat de mult se poate complica starea de sanatate a.l unui pacient ,sa intre pe usa spitalului cu arterita si sa iasa cu tetrapareza spastica .Pentru dumneavoastra este un om minus intr.o statistica ,dar pentru noi era ,prieten ,tata ,bunic si sot iar acest sistem haotic ni l.a luat si din pacate nimeni n.o sa ni.l aduca niciodata innapoi si mai grav este ca o sa ramanem toata viata cu imaginea lui tarat prin spitale si umilit de un sistem care indiferent ce spuneti dumneavoastra ,nu a depus prea mult efort pentru a.i salva viata .Era datoria dumneavoastra sa faceti tot posibilul sa.l salvati si nu sa.l ducem noi pe brate din spital in spital ca pe un animal .Noi am incercat sa.i salvam viata nu s.a putut .Dar niciunii dintre noi nu o sa ne lasam pana nu o sa se faca lumina in acest caz sa vedem daca exista vinovati sau nu.Cu stima fiica !
Boni
Dacă așa stau lucrurile este cutremurător! Trebuie făcut ceva!
Anonim
Spitalul Judetean Arges este spitalul in care se moare! Doctori incompetenti, asistente la fel, iar pe langa incompetenta, mai este si nesimtire din partea personalului fata de bolnavi si insotitori, umilinta di indiferenta. Dar bani nu uita sa ceara sau sa dea de inteles ca trebuie sa cotizezi daca vrei sa se uite la tine. Saracii doctori bogati! Halal spital si personal!
Trebuie facut ceva. Dati afara toti. Pedepsiti.
Anonim
Minte cu nerusinare. E mizerie, se da spaga ca altfel nu te baga nimeni in seama etc.
E un dezastru Spitalul Judetean.
Coco
Domnu doctor vb de șpagă?dacă faci operatie si nu.i dai sumă fixa adică 1500 nu te operează…am trecut eu prin asta cu soțul meu….rusine sa va fie ca acum aveti salarii destul de bune…