# Satul argeşean în era Covid
La Bughea de Jos funcţionarii de la primărie au rămas pe poziţii, lucrând în perioada stărilor de urgenţă şi de alertă după un program normal. Primarul Ion Dorel Tănăsescu a făcut un prim bilanţ al efectelor pandemiei, arătând că neachitarea dărilor către stat din motive de Covid-19 ar putea duce la blocarea investiţiilor.
„În perioada pandemiei nu au mai fost achitate taxe şi impozite. Din acest motiv există posibilitatea să ne blocăm financiar-contabil cu investiţiile din localitate şi să nu mai avem disponibilul necesar de bani ca să continuăm alte proiecte. Deci, din punct de vedere financiar, se simte o activitate mai slabă. În vremuri de pandemie, urgenţa la noi era punerea în funcţiune a sistemului propriu de apă potabilă, pentru a asigura, vara, necesarul – în special în gospodăriile cu probleme. Din cauza formelor de relief din localitate, apa pe care o furnizează Edilul nu mai ajunge la toate gospodăriile în perioada când creşte consumul. Acum (n.n., joi – 11 iunie) se lucrează la ultimul cămin poziţionat în faţa primăriei şi sper ca în câteva zile să furnizăm apă potabilă în totalitate din sursa proprie a comunei”, a spus Ion Dorel Tănăsescu.
Pentru accesul în clădirea Primăriei Bughea de Jos au fost luate măsurile specifice în vederea limitării răspândirii coronavirusului.
„De când cu pandemia asta, sătenii sunt, parcă, mai reţinuţi şi mai atenţi cu ei înşişi. Nici aglomerări de oameni nu am mai avut la primărie. În această perioadă, noi am deservit populaţia. La solicitarea noastră, oamenii au înţeles şi s-au prezentat la primărie numai pentru probleme strict necesare. Informaţiile de interes cetăţenesc au fost transmise online sau telefonic”, a explicat primarul comunei.