Zilele trecute, o echipă de iubitori ai muntelui a organizat o drumeţie în partea argeşeană de creastă a munţilor Făgăraş.
Dincolo de latura pur turistică, acţiunea a avut încă un scop: ecologizarea zonei de pe traseul Plaiul Foii – Turnu Roşu. Cu acest prilej montaniarzii au constatat, încă o dată, de câtă nepăsare şi lipsă de civilizaţie, ca să nu zicem nesimţire, dau dovadă aşa-zişii turişti. Certaţi cu cele mai elementare norme de bun simţ, plimbăreţii care urcă pe munte sunt total lipsiţi de respect pentru natură. În locurile de repaus sau de campare au lăsat în urmă tot felul de deşeuri menajere, de la resturi de mâncare până la peturi, sticle, pachete goale de ţigări, pungi de plastic, doze de bere, cartoane, cutii etc.
Timp de cinci zile, echipa de montaniarzi a străbătut peste 100 km, a montat tăbliţe indicatoare pe cinci vârfuri şi a colectat 22 de saci cu gunoi. Şapte au fost strânşi la Refugiul Viştea, cinci la Refugiul Călţun, ambele reabilitate prin eforturile Salvamont Argeş, trei la Refugiul Sâmbăta, doi de pe malul Lacului Avrig şi alţi cinci de pe traseu şi de la alte refugii. Eforturile echipei, care merită felicitată pentru iniţiativă, au fost îngreunate de faptul că toţi sacii cu gunoaie au fost căraţi în spate kilometri întregi până la locurile unde sunt amplasate conteinere. Asta fără a mai pune la socoteală rucsacii cu echipamentele proprii ale participanţilor la acţiunea de ecologizare.