După etapa contestaţiilor, liceele din Argeş care au încheiat examenul de maturitate cu rezultate foarte slabe vor fi supuse unui proces de evaluare iniţiat de Inspectoratul Şcolar. „Liceele tehnologice pleacă din start cu un dezavantaj: aici intră elevi de gimnaziu cu medii de admitere sub cinci. Absolvirea a 12 clase de liceu reprezintă o reală performanţă pentru majoritatea elevilor care urmează filiera tehnologică. Examenul pentru diploma de maturitate este, pentru aceşti absolvenţi, foarte greu de trecut. Ei ar trebui să susţină un altfel de bacalaureat. La bacul actual, elevii liceelor tehnologice au de rezolvat subiecte identice la matematică, precum elevii de la Ştiinţe. Iar la un liceu tehnologic, probele de alegere, la bacalaureat, se dau la fizică, biologie şi chimie – nicidecum la o disciplină din cadrul profilului”, a explicat Mihaela Crişan, inspector şcolar general adjunct.
Motivele eşecului
Advertisement
Advertisement
6 Comentarii
MARIN
Vorbim prea mult despre eșecul copiilor și nu vorbim cât trebuie despre eșecul conducerii ISJ Argeș.
Vorba ceea peștele de la cap se împute.
Înainte de a privi în jos, trebuie să privim în sus!
Ca exemplu concret:
– tot aparatul (toată „crema”) din ISJ Argeș care se ocupă de salarizare și de audit atât în inspectorat cât și în școli și- au contestat în instanță propria muncă.
Practic prin cererea de chemare în judecată care face obiectul dosarului 4251/109/2018 au solicitat să se constate că și- au calculat defectuos salariile și solicită tragerea la r[spundere a celor vinovați
Păi atâta timp cât ei și- au calculat salariile, ei au realizat auditul intern , s-au lăudat la mai marii educației că toate sunt bune și frumoase , este aberant ca la acest moment să- și nege deșteptăciunea în instanță și nu poate însemna decât începutul unor boli medicale
Domnule Tudosoiu la acest moment întrevăd doar două variante:
– crema angajaților dvs. cu funcții de control au dreptate cu cererea de chemare în judecată și drept urmare au dat dovadă de incompetență la locul de muncă
– crema angajaților dvs. cu funcții de control nu au dreptate cu cererea de chemare în judecată și îți bat joc de șeful instituției chemându-l în judecată.
În ambele variante se impune o anchetă și asumarea răspunderii pentru managementul defectuos pe care l- ați realizat și îl realizați cu simț de răspundere.
Anonim
rectific: copiiilor
Goargăș
Fără să le țin partea, pentru contabilii unităților de învățământ va urma o perioadă foarte grea, de calcul a sumelor prevăzute în hotărârile judecătorești (dobânzi legale), conform Ordinului M.E.N. nr. 4441 din 21.08.2018 (M.Of. 736/27.08.2018). Calculele cuprind o perioadă foarte mare de timp (ianuarie 2008-iunie 2018), procentele de dobândă sunt variabile în timp, sumele diferite, persoanele au situații diverse, etc. etc. Ar fi strict necesar ca I.S.J. Argeș să pună la dispoziția tuturor școlilor un algoritm de calcul (o aplicație informatică) având rolul atât de a ajuta pe contabili cât și de a asigura calcularea corectă și unitară a sumelor în cauză, evitându-se astfel erorile, eventualele acționări în instanță și constatările negative la controlul Curții/Camerei de Conturi.
ION
Calculul dobânzilor este o problemă de aritmetică și / sau matematică de clasa a IV- a.
Că avem probleme cu materia de clasa a IV- a aceasta este o altă problemă și se datorează absentării de la orele respective ale contabililor. Bineânțeles de vină sunt tot profesorii care i- au trecut clasa.
Problema cea mai grea este ce face contabilul, respectă Ordinul Ministrului sau respectă legislația în vigoare?
Diferența între cele două este că legislația în vigoare este mai avantajoasă de ~ 5 ori față de Ordinul MEN. (din mai multe puncte de vedere)
Anonim
Ordinul M.E.N. nr. 4441 din 21.08.2018 este nul de drept în procent de 90%, acesta încălcând mai multe decizii ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, plus încă câteva legi, inclusiv Codul Fiscal.
Și cum prioritate are legea națională…, ne punem întrebarea cine va avea curajul să fluiere în biserică?
Privitor la contabili, vă rog nu-i plângeți. Nu este cazul !
Dacă ați ști ce matrapazlâcuri se fac, sigur v- ați schimba părerea.
Anonim
Ne pare rău!
Sunt mai multe dosare prin care cei care calculează salariile și s-au autoauditat își contestă propriile salarii .
A se vedea și dosarul 4250/109/2018, etc.
În ce țară trăim, dacă indivizii se dau singuri în judecată și își contestă propria activitate?