Ioan Deneş, ministrul PSD al Apelor şi Pădurilor, a fost azi în judeţul Argeş unde, în cadrul unei vizite de lucru, a făcut verificări în teren cu privire la o serie de obiective importante de investiţii din domeniul gospodăririi apelor şi nu numai. Ministrul a fost şi în Miceşti, acolo unde din cauza unei viituri pe Valea Păuleasca o persoană aflată în ambulanţă a murit deoarece drumul a fost blocat. Ioan Deneş a promis că se vor aloca fonduri pentru rezolvarea problemelor care pun an de an în dificultate cetăţenii din zonă.
Prundu
O primă oprire a fost făcută la barajul Prundu din Piteşti, acolo unde este în derulare o importantă investiţie de reabilitare şi punere în siguranţă a obiectivului. Valoarea totală a lucrărilor începute în 2018 este de aproape 2 milioane lei, investiţia continuând şi în acest an. Alături de ministrul Ioan Deneş au fost preşedintele PSD Argeş Şerban Valeca, vicepreşedinte al Senatului, europarlamentarul PSD Gabriela Zoană, vicepreşedintele PSD Argeş Dan Manu, precum şi reprezentanţi ai administraţiei locale din Piteşti şi ai Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea.
Căteasca
O altă deplasare a fost la Căteasca, iar cu acest prilej reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş Vedea au spus că a fost realizat un studiu de fezabilitate care prevede o investiţie pentru protejarea podului care este ameninţat de eroziunea albiei râului. Practic, vor fi realizate aşa-numitele praguri de fund care au rolul de a proteja construcţia. Podul de la Căteasca este unul dintre cele mai mari din Argeş. Acesta a înlocuit un pod mai vechi care a fost demolat după ce a fost afectat de ape şi de mişcările solului.
Băbana
S-a mers şi la Băbana unde Administraţia Bazinală de Apă Argeş Vedea are în derulare investiţia privind regularizarea pârâului Vârtej. Alături de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, ministrul a trecut în revistă lucrările făcute deja şi a solicitat informaţii privind lucrările rămase de executat. Valoarea totală a lucrărilor este de 5,9 milioane lei, iar o parte a investiţiei a fost derulată în 2018. O altă parte va fi realizată în acest an, conform alocărilor bugetare aprobate, iar investiţia va fi gata în câteva săptămâni.