Ieri după-amiază, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prezent la Topoloveni şi a participat la Ziua porţilor deschise organizată de firma MGC în parteneriat cu primăria din oraşul de pe Valea Cârcinovului. A fost un eveniment de ţinută, la care invitaţii au putut gusta din bunătăţile făcute la Topoloveni şi s-au bucurat de un spectacol artistic susţinut de Anca Turcaşiu, de Ansamblul folcloric” Ciuleandra”, de Maria Dragomiroiu şi alţi interpreţi. Ministrul Petre Daea a vizitat fabrica şi a gustat din produsele preparate după reţetele specifice zonei.
În acest moment, MGC Topoloveni produce în patru secţii, şi anume secţia de legume, fructe şi mâncăruri, secţia de semipreparate congelate, secţia de sosuri şi secţia de specialităţi din carne sub mai multe branduri deja cunoscute precum Bunătăţi de Topoloveni, Grădina Mariei, A la carte collection, Quali (HoReCa), Beyroutee şi Tabakta (pentru pieţele internaţionale). Scopul evenimentului a fost de a se marca sezonul de „pus pentru iarnă” (prepararea zacuştii, murăturilor şi dulceţurilor), veche tradiţie românească, aşteptată anual şi respectată cu stricteţe la Topoloveni, motiv de mândrie cu mâncăruri pregătite („bunătate curată”, cum le numesc bucătarii de la Topoloveni). De asemenea, invitaţii au putut admira şi expoziţia de tehnologie veche, folosită în trecut în prepararea conservelor de Topoloveni.