Mii de vizitatori la “Sărbătoarea Narciselor” din Negrași.
Primarul Constantin Alexandru a dat azi startul celei de-a 55-a ediții a Sărbătorii Narciselor de la Negrași, moment care a coincis cu cea de-a 15-a ediție a Zilei Comunei Negrași. Într-o revărsare de culoare și prospețime, narcisele, numite „coprine” de către localnici, au fost azi un adevărat magnet pentru oamenii locului și turiști din toată țara. Cântul, jocul și portul popular s-au împletit cu bucuria premierii gospodarilor din comună, iar voia bună i-a însoțit pe toți în această zi minunată.
La eveniment au fost prezenți deputatul Simona Bucura Oprescu- secretar executiv al PSD Argeș, senatorul Cristina Mariana Stocheci, deputații Pavelescu Nicolae și Remus Mihalcea, vicepreședinții CJ Argeș Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru BUGHIU, subprefectul Bogdan Minciunescu, primarii Gheorghiță Boțârcă de la Topoloveni, Ion Baicea de la Costești, Petre Funie de la Slobozia, Gheorghe Stancu de la Bascov, Iulian Miu de la Ungheni, Constantin Bâlea de la Oarja, Dan Stroe de la Bradu, Cornel Petrică de la Rătești, Florin Dumitru de la Teiu, consilierii județeni Cristina Popa, Monalisa Ioniță, Nicoleta Nicolescu, Marius Pârvu, Cătălin Mândroc și Vasile Negoescu.
Președintelui Consiliului Județean și al PSD Argeș, Ion Mînzînă, i-a fost acordat cu acest prilej un titlu de excelență pentru activitatea desfășurată în sprijinul comunităților locale.
Rezervația naturală „Poiana cu Narcise” Negraşi (declarată astfel în 1966) este situată în lunca râului Dâmbovnic și este cea mai sudică poiană cu narcise a României. Pe o suprafață de 4,1 ha, la fiecare sfârșit de aprilie și început de mai florile din specia Narcissus stellaris înfloresc bucurându-ne cu gingășia și frumusețea lor delicată. Narcisa de câmp de la Negrași este de origine mediteraneană şi se deosebeşte de narcisa de grădină (Narcissus poeticus) prin aceea că are tulpina mai subțire, frunzele mai înguste, florile mai mici şi guleraşul scurt, de culoare gălbuie, tivit cu un fir roşu.