Ieri, piaţa descoperită din Ceair a fost ca un imens frigider natural. Temperaturile au fost setate pe minus, aşa încât multe dintre produsele de pe tarabă, de la varză şi praz până la pătrunjel şi păstârnac, au fost expuse spre vânzare, pe la ora 10, gata congelate. Clienţii s-au codit să-şi umple paporniţele cu albitură de ciorbă… degerată. Pe de altă parte, foarte puţini precupeţi din sectorul public au ieşit de Mica Unire ca să dea… mână cu mână cu cumpărătorii.
Sectorul agroalimentar privat a avut, ieri, o mai mare vizibilitate, mesele producătorilor particulari… rupându-se sub greutatea fructelor româneşti.
O negustoreasă din Boteni şi-a prezentat… apetisant soiurile de mere, precum şi sucul natural obţinut artizanal din roadele livezii. Licoarea plină de vitamină a fost obţinută, fără adaos de zahăr şi conservanţi, într-o făbricuţă din Hârtieşti. La doi paşi, o alta îşi îmbia clientela cu căpşuni mari cât pumnul, importate din Grecia. Asemenea trufandale (cu formă, dar fără aromă!) au fost expuse la raft cu 25 lei/kg. Comparativ, gustoasele mere româneşti au avut preţuri omeneşti, cuprinse între 2 şi 6 lei/kg.