La anul, Consiliul Judeţean Argeş va aloca fonduri pentru achiziţionarea unui Computer Tomograf pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă, deoarece investigaţiile care se fac la CT-ul existent şi la aparatul RMN cumpărat cu bani de la Guvern sunt prea multe: peste 1.000 pe lună. În paralel, însă, conducerea Consiliului Judeţean vrea să reglementeze şi problema medicilor specialişti în imagistică, unii dintre ei lucrând şi în privat şi, având contracte cu CAS pentru unităţile private, acest lucru afectează activitatea Spitalului Judeţean.
Alegerea le aparţine
Practic, de la 1 ianuarie 2019 medicii respectivi vor fi puşi în situaţia de a alege: ori la stat, ori la privat. Acest lucru va permite pacienţilor să facă investigaţii şi pe bază de trimitere de la medicul de familie, în condiţiile în care acum se fac astfel de investigaţii doar pentru pacienţii internaţi la spital sau pentru cei care plătesc pentru aceste servicii. Sunt în curs de desfăşurare şi concursuri pentru angajarea a încă doi medici specializaţi în imagistică. Vorbind despre proiectele în derulare în domeniul sănătăţii, Dan Manu a spus că dorinţa sa este aceea ca unităţile de elită din Argeş (Spitalul Judeţean, Spitalul de Pediatrie şi noul spital din Mioveni) să asigure servicii în regim regional. „Nu mă încântă cu nimic o plăcuţă pe care să scrie spital regional. Mă interesează însă să pot oferi servicii în acest regim şi asta ne propunem”, a spus Manu.
Un Comentariu
misu
Mi se pare foarte corect.Sa aleaga ,ori,ori. Nu sa te consulte la stat si apoi sa te cheme la cabinetul lui particular sa te trateze,bineinteles pe bani grei.La ce bani primesc acum de la
stat trebuie sa faca mai mult pentru pacienti .Si fara spaga clasica.Ori,ori.