După cum s-a anunţat pe canalele media naţionale, cinci medici români au plecat, luni, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităţilor din statul Alabama în efortul de combatere a pandemiei Covid-19. Potrivit Direcţiei Medicale a Ministerului Apărării Naţionale, unul dintre ei este piteştean: locotenent-colonel Alexandru Ioan Nicolescu, medic şef al compartimentul primire urgenţe de la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Ion Jianu” Piteşti.
Ofiţerul este medic specialist în medicină de urgenţă şi medic primar – medicină de familie, deţine atestat pentru ecografie generală şi urgenţe prespitaliceşti, certificat ca personal aeronavigant de însoţire pe elicopterul IAR-330 Puma LRM (MEDEVAC). A absolvit medicină de urgenţă la UPU-SMURD Bucureşti, Spitalul „Floreasca”, unde a făcut parte din echipa de gardă în timpul tragicului eveniment de la „Colectiv”. Potrivit aceleiaşi surse, lt. col. Alexandru Ioan Nicolescu a fost medic şef al Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă „Mihai Viteazul” Piteşti.
El a participat la o misiune în teatrul de operaţii Kosovo în 2010, unde a îngrijit militarii români evacuaţi din Afganistan, în două rotaţii (2012-2013) la Centrul Regional Medical Landsthul Germania, spital militar al SUA, în calitate de ofiţer de legătură medicală al Statului Major al Forţelor Terestre. Totodată, a făcut parte din echipa de evaluare KREVAL şi din cea de formatori CLS (Combat Life Saver) ale SMFT. De asemenea, în cadrul Formaţiunii Medicale Rol 2 a Direcţiei Medicale a MApN, a deţinut funcţii de comandant la exerciţiul Saber Guardian 2017, observator şi ofiţer lecţii învăţate la Vigorous Warrior 2017, director medical la MODEX 2018.
Căsătorit şi tată a două fete în vârstă de doi, respectiv 12 ani, a absolvit mai multe cursuri NATO precum evaluarea structurilor medicale NATO (MEDEVAL), managementul şi sprijinul medical în evenimentele majore (MIMMS), manager de caz în exerciţii live şi planificare medicală în operaţii de nivel întrunit, organizate de Centrul de excelenţă pentru medicina militară al NATO, Bundeswehr Medical Academy München şi Şcoala NATO de la Oberammergau.
V.N.
2 Comentarii
Anonim
Doamne, ce s-ar mai face cei din Alabama, la „culesul …de Covid 19”, fără cei 5 medici români ?! Acum, pe bune, ce diferență de mentalitate este între „sclavii” români de pe tarlalele cu sparanghel ale Germaniei şi „medicii” , tot români, de pe Câmpul de luptă…cu Covidul 19 din Alabama/SUA ?!
Anonim
Diferența este foarte mare.
Unii muncesc la sparanghel de îi ia dracii pe bani de mizerie, iar alții se plimbă în America pe sume consistente, fără risc prea mare de a se defecta.